Vegan kokos citroen taart

DSCN4121

Vandaag weer eens een vegan taartje. Geen eieren of andere dierlijke producten dus het is ook geschikt voor mensen met een zuivel allergie. Meestal gebruik ik als ik iets vegans bak recepten van andere mensen, maar deze keer ging ik zelf een beetje experimenteren. Ik wilde graag iets maken waarbij je al je ingrediënten gewoon in een gemiddelde supermarkt kan halen en dat lekker makkelijk is.

Ik vind het best een geslaagd experimentje. Het is echt binnen no time gemaakt.  En het smaakt ook nog eens niet schlecht, helemaal niet schlecht. Lekker fris en fruitig en helemaal klaar voor de lente!

DSCN4115

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 50 gr havermout
  • 50 gr geraspte kokos
  • 125 gr dadels
  • ½ tl gemberpoeder of kaneel

Voor de vulling:

  • 1 blik kokosmelk *
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 1 banaan
  • 2 el maple syrup of ander vloeibaar zoet

En een springvorm van 20 cm ∅. Kan ook een andere vorm zijn van ongeveer dezelfde oppervlakte.

*Zet deze een dag van te voren in de koelkast. Je hebt alleen de kokoscreme nodig, niet het kokoswater. Als het een nacht in de koelkast heeft gestaan komt de kokoscreme boven drijven. Je kunt het er dan gewoon afscheppen.

DSCN4118

En zo maak je het:

Bekleed je vorm met bakpapier.

Voor de bodem doe je alle ingrediënten in een keukenmachine en maal ze fijn. Het moet een beetje aan elkaar gaan plakken. Als het nog te droog is, doe er dan een scheutje van het kokoswater bij. Doe dit in de bakvorm en druk het goed aan. Zet de vorm alvast in de koelkast en ga verder met de vulling.

Voor de vulling doe je ook weer alles bij elkaar in de keukenmachine en maal tot je een glad papje hebt. Ja zo simpel kan het zijn. Proef even of je het lekker vind smaken. Misschien wil je het wat zoeter of juist wat zuurder hebben. Dan kun je wat maple syrup of citroensap na smaak toevoegen. Giet het dan in de vorm en zet deze weer in de koelkast.

Laat het een paar uur, maar het liefst een nachtje opstijven.

Eet smakelijk!

Ps. Je kan nog tot 21 maart mee doen met de winactie! Ga snel kijken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s