Een verhaal voor de feestdagen.

cookie-quote-charles-schulz

 

Zandkasteeltjes

– Ter ere van mijn eigen verjaardag had ik de hele nacht taartjes staan bakken. Hemelse goedheid wat was ik me te buiten gegaan! Sommige waren als vlinders verkleed en andere als bloemen.  Verder had ik een cobra in zijn mandje, een varken op een plak gras, een ster in een ster in een ster en een koekoeksklok compleet met de gewichten eraan. Alle taartjes zaten onder de oranjesnippers en de zilveren kraaltjes. ze beefden bijna zó fijn waren ze gemaakt. Toen dit klaar was, zei ik bij mezelf: Morgen verdwijnt dit alles in een stel holle magen, maar wat geeft het, ik heb het gedaan voor de lol.

De volgende moren stopt met luid getoeter en gebel een voertuig voor mijn deur dat vanwege de geweldige boeg en de vele kleine raampjes nog het best vergeleken kan worden met een rijdende stoomboot. Een bont gezelschap beladen met allerlei onzinnige cadeaus komt naar buiten getuimeld en stormt zonder me zelfs maar even te feliciteren mijn drempel over linea recta de keuken in. Je snapt het natuurlijk al: men had ergens lucht van gekregen. In een ommezien was de hele taartjesverzameling tot de laatste kruimel verzwolgen zonder dat iemand ernaar gekeken had. Met een lege blik op mijn beteuterde gezicht zegt de grootste veelvraat: “Kop op sister, we hadden nu eenmaal lekkere trek.”

De lol verdween als sneeuw voor de zon. Hier was echt iets niet in orde met de kosten-baten verhouding. En het speet me vooral zo van het varkentje, want wie garandeert mij dat dat niet terecht is gekomen in dezelfde godvergeten maag als de cobra?

Charlotte Mutsaers in De Markiezin

Dit verhaal gaat eigenlijk over een verjaardag, maar ik moest toch ook even aan de kerstdagen denken. En eigenlijk geldt het natuurlijk voor alles wat je kookt of bakt. Doe je zo je best, uiteindelijk is alles toch zo verdwenen.

Dus mijn kerstwens voor jullie is dat de eters jullie kook en bak kunsten kunnen waarderen en er van genieten. En dat je zelf nog steeds lol blijft hebben in het maken van alle lekkernijen!

Fijne feestdagen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s