Gebakje uit een Ikea pakje

DSCN3754

Het is inmiddels al weer bijna een maand geleden dat ik verhuisd ben, wat gaat de tijd toch snel! Een verhuizing is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de Ikea en terwijl ik daar was bezocht ik ook even de Food Market. Ik zag dat ze ook van allerlei bakmixen hadden en ik koos twee pakjes uit die mij wel aanspraken.

Ten eerste de Brödmix Flerkorn.

DSCN3760

Het is de bedoeling dat je water toevoegd aan het pak en deze dan goed schudt. Zoals wel vaker bij Ikea producten gaat dat beter in theorie dan in praktijk. Na 45 seconden schudden zat er onderin het pak nog steeds de droge mix. Uiteindelijk heb ik het maar in een beslagkom gedaan en gewoon geroerd met een poplepel. Nog steeds heel makkelijk natuurlijk, maar wel jammer van de afwas!

Het uiteindelijke resultaat mag er best wezen! Ok het verdient geen schoonheids prijs, maar al die pitjes en zaden maakt het wel heel smaakvol. Het is een stevig brood en daar moet je wel van houden.

DSCN3766

Ook kocht ik een pak Pepparkaka deg (de naam alleen al!). Dit is kant en klaar deeg dat je vind in het koelvak. Je hoeft het alleen maar uit te rollen, koekjes uit te steken en dan te bakken.  Het is heel gemakkelijk en echt een aanrader als je bijvoorbeeld met kinderen koekjes wilt bakken, maar niet zo veel gedoe wilt. Meestal vinden ze het vormpjes maken en van het deeg snoepen toch het leukste!

En het zijn ook hele lekkere koekjes, goed kruidig. Het hangt er natuurlijk van af hoe groot je je koekjes maakt, maar ik haalde uit 1 pak ongeveer 30 koekjes.

Ik vond het heel leuk deze producten te vinden bij de Ikea en ze doen het ook nog best goed! Vooral over het koekjes deeg ben ik zeker te spreken. Breng ook eens een bezoekje aan de Food Market, de volgende keer dat je in de Ikea bent en misschien kom je nog iets leuks tegen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s