(Warming Comfort) Food We Love Box

DSCN3771

Laatst bestelde ik weer een Food we Love box. Deels omdat ik een kortingsbon had die bijna verliep, maar vooral omdat het thema van November Warming comfort food was. En dat is precies waar ik nu zin in ga krijgen. Met het gure weer, en donkere dagen. Dan vind ik het heerlijk om lekker in de keuken te staan en een maaltijd te maken waarvan je weet dat je er weer warm van wordt en er weer helemaal tegenaan kan. Deze box was precies wat ik zocht!

Afgelopen week kwam de postbode hem brengen en in tegenstelling tot de vorige keer wist ik nog niet wat er in zou zitten.

DSCN3775

Bij het openen van de box lijkt de inhoud misschien wat gewoontjes, maar niets is minder waar!

Als eerste de roomboter cashew koekjes. Ik heb ze nog niet geprobeerd, maar ze lijken me heerlijk bij een glaasje wijn.

Dan de pikante olijfolie. Speciaal gemaakt door pizzeria Renato’s. Ze zijn onlangs verkozen tot lekkerste pizzeria van Amsterdam, dus ik wil er zeker een keer gaan eten. En zelf kan ik de olie mooi gebruiken voor m’n eigen pizza’s of om lekker brood in te soppen.

Hoera! Er zit ook chocola in de box. In de hands off my chocolate filosofie kan ik me wel vinden. Deze chocola is niet om te delen! Deze reep ging als eerste open en is echt heerlijk. Ik had dit merk al vaker in de AH zien liggen, maar nog niet eerder geprobeerd. Nu wil ik alleen nog alle andere smaken testen! Alleen dus.

Daarnaast liggen krombekbonen. En dit vind ik denk ik nog wel het leukste product in de doos. Het is een echt Hollands ras boon en is zelfs opgenomen in de Ark van Smaak, en dus cultureel erfgoed. Niet zomaar een boontje dus! Er wordt ook een recept gegeven waar je de bonen in kunt gebruiken. Maar ik denk dat ik er zelf een dipje van ga maken, lekker simpel, zodat ik de smaak van de bonen echt kan proeven.

Er zit ook een stuk boerenkaas in. Ik ben dol op kaas, dus hier ga ik zeker van smullen!

En als laatste een blikje sardientjes. En eerst vond ik het maar gek, want wat moet ik in vredesnaam met een blik sardientjes.. Maar toen schoten in eens de verhalen van De dolle tweeling van Enid Blyton in m’n hoofd. Daar op de kostschool hadden ze regelmatig stiekeme slaapfeestjes. En dan werd er altijd van allerlei lekkers tevoorschijn gehaald. Chocola, chips en cake maar wat ik me vooral herinner dat er ook altijd sardientjes in blik waren. Dus ik weet niet of de mensen bij Food We Love ook stiekem geinspireerd waren door de Dolle Tweeling, maar opeens past het eigenlijk heel goed in deze box.

Het was weer een klein feestje om de box te mogen uitpakken. Ik ga hem zeker vaker bestellen als er onderwerp is dat me aanspreekt. Meer informatie over de foodwelove box kun je lezen op de website: www.foodwelove.nl

2 gedachtes over “(Warming Comfort) Food We Love Box

    • Is het Yotam geïnspireerd? Wat dacht je van tahine, za’atar, saffraan, een bijzondere olie, gedroogde vruchten, granaatappelsiroop zie ik ook regelmatig in zijn recepten voorbij komen.

      En misschien een paar recepten waarbij je de dingen in de doos kan gebruiken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s