5 tv series om de winter mee door te komen

Ik heb geen televisie, maar toch vind ik tv series echt heerlijk om naar te kijken. En vooral nu het donkerder en kouder wordt kruip ik het liefst vroeg onder de dekens met een paar afleveringen van m’n favoriete shows. Vandaag deel ik aantal favorieten van me. Old time favorieten, leuke shows die ik de afgelopen tijd heb gekeken en nieuwe ontdekkingen.

gilmoregirls_couch

1. Gilmore Girls

Er zijn blijkbaar mensen die nog nooit Gilmore Girls hebben gezien en dat kan ik me nou bijna niet voorstellen.  Wat een gemis in je leven. De grappige, gevatte dialogen, de bijzondere familie relaties en geweldige vriendschappen, de vreemde inwoners van het kleine stadje Stars Hollow.  Hoe meer ik er over nadenk, hoe liever ik deze serie nog eens zou willen kijken.

Nashville-tv-show

2. Nashville

Deze serie heb ik pas ontdekt, maar is zeker een van mijn favorieten.  Het gaat over muzikanten in Nashville, de een de queen van country music, de andere een jonge superster en weer een andere zingt in de lokale pub. Het kijkt een beetje als een soap. Iedereen heeft wel iets met elkaar te maken, en er is een heleboel drama. Maar ik vind het zo heerlijk om te kijken. En de muziek is echt geweldig.

 Season_1

3. Parks & Recreation

Nog een serie waar ik al langer van gehoord had, maar die ik pas recentelijk heb gekeken. Het is een sitcom die draait om de Parks & Recreation afdeling in het plaatsje Pawnee.  Het is echt een hele grappige serie. Alle personages zijn een beetje vreemd, maar zo leuk en ik kan echt geen favoriete kiezen. Ik ben van ze allemaal gaan houden.

Battlestar-galactica-w

4. Battlestar Galactica

Deze serie is behoorlijk sci-fi, en daar moet je wel een beetje van houden.  Maar ondanks dat het zich afspeelt in de ruimte, en dat er oorlog is met robotten, heeft deze serie wel meer diepgang. Het heeft complexe personages, het is moeilijk om te bepalen of iemand nou “goed of slecht” is.  Het gaat ook veel in op de werking van politiek en maatschappij en het zet je daarom veel meer aan het denken dan wat je van een sci-f show zou verwachten.

Buffy-the-Vampire-Slayer-buffy-the-vampire-slayer-28958057-1024-768

5.  Buffy the Vampire Slayer

Mijn favoriete show allertijden. Als ik de rest van m’n leven nog maar 1 serie zou mogen kijken, dan zal het Buffy zijn. Het heeft voor mij echt alles: spanning, drama, humor, fantasy, sterke vrouwen en een musical aflevering. Wat wil je nog meer. Laat je niet afschrikken door het eerste seizoen, dat ongelooflijk jaren ’90 cheesy is. Het wordt alleen maar beter.

Wat zijn jullie favorieten tv-shows en kijk je ook een van de shows die ik hier heb genoemd?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s