Home Baked van Yvette van Boven; een eerste indruk

DSCN3619

Afgelopen woensdag was ik jarig en mocht ik mezelf trakteren op een nieuw kookboek. Ik vind de kookboeken van Yvette van Boven er altijd prachtig uit zien en toen ik las dat haar  nieuwste boek over bakken ging werd ik natuurlijk heel nieuwsgierig.

Ik heb ‘m in de boekenwinkel goed bestudeerd, de doorslag was het recept voor clotted cream. Echte clotted cream voor bij de scones. Niet een of ander raar crème fraiche mengsel.

DSCN3621

Van de inhoudsgave werd ik ook heel blij. Nu weet ik eindelijk wat Viennoiserie is, daar hadden ze het bij The Great British Bake Off ineen keer over een paar weken geleden. Ik voelde met toen wel een beetje een slechte bakker omdat ik geen idee had wat dat was. Verder vind ik het een fijne en voor mij ook logische indeling van verschillende soorten baksels. En leuk dat ze er kort bij zet wat ze met een bepaalde categorie bedoeld.

Het mise-en-place hoofdstuk is lekker uitgebreid. Ze verteld over verschillende meel- en suikersoorten, geeft tips voor het bakken en tips voor als het mis gaat. En ook een aantal basisrecepten voor dingen zoals marsepein en vanille extract. Van die dingen die je in een potje kunt kopen, maar die zelfgemaakt vele malen lekkerder zijn.

DSCN3622

Natuurlijk staan er ook weer veel leuke illustraties in het boek, zoals deze. Ook sommige recepten zijn compleet geïllustreerd uitgewerkt in plaats van foto’s en tekst. De foto’s zijn overigens prachtig. Die doen mijn cameraatje echt geen recht, dus die moet je zelf maar even in de boekenwinkel gaan bekijken. Echt van die foto’s waardoor je zin krijgt om alles te gaan maken. Het een na het andere overheerlijke recept zie ik voorbij komen.

Het is een dikke pil. Het recepten register beslaat maar liefst 6 bladzijdes. En dan is er ook nog een apart register voor mensen met een allergie. Voor ieder wat wils dus! Ik kan niet wachten om er iets uit te bakken. Maar wat eerst? De Cinnamon & Caramel pull-apart loaf, Gevulde pide met spinazie, citroen en za’atar, of toch de chocolade fudge met gesmolten marshmellows? Of wat dacht je van een pompoen-cheesecake.  Of frambozen schelpjes met pistache crème.. You get the picture!

Met Home Baked heb ik een prachtig baknaslagwerk in huis gehaald en ik denk dat ik er veel plezier aan zal beleven.

3 gedachtes over “Home Baked van Yvette van Boven; een eerste indruk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s