Gebakje uit een pakje: Dr Oetker Verwen Cookie & Creamtaart

DSCN3582

Ik loop als ik in de supermarkt ben vaak langs de bakafdeling, ook als ik er eigenlijk niets nodig heb. Gewoon even om te kijken of er nog iets nieuws ligt. En deze keer zag ik inderdaad iets wat ik nog niet eerder had gezien.

Het deed me gelijk aan oreo koekjes denken en ik was nieuwsgierig of het dan ook als een soort gigantische cookie zou smaken. En dus verdween deze bakmix in m’n mandje.

DSCN3567

Dit is de voorkant. Een beetje vol, maar goed, we kunnen nog wel zien waar het om gaat. En ook staat er al meteen wat je zelf nog moet toevoegen.

DSCN3571

Dit zit er in. Volgens mij een typisch geval van: wat niet weet, wat niet deert. Voornamelijk suiker. Bij de koekjesmix maar liefst twee keer!  Er zit ook palmolie in, wat mogelijk schadelijk is voor de bossen. Dr Oetker is wel lid van RSPO, die zorg draagt voor duurzame palmolie. Of er in dit product duurzame palmolie is gebruikt is mij niet duidelijk. Het staat er in ieder geval niet op aangegeven.

DSCN3568

En dit is de achterkant. Er staat duidelijk op geschreven wat je nodig hebt en hoe je de taart moet maken.

DSCN3576

De vulling gaat op de koekjesbodem in de vorm.  Ik begon me op dat moment trouwens wel een beetje zorgen te maken hoe die taart in vredesnaam weer uit de vorm moest komen. Dit stond namelijk niet aangegeven op het pak. Het  bleek gelukkig heel makkelijk. Op de rand van de vorm zit namelijk een stuk waar je het open kunt scheuren en dan wikkel je de rand er zo vanaf.

DSCN3580

En dan nu het belangrijkste: De smaaktest! Smaakt het echt als een Oreo taart? Nou, meer als een oreo pudding. Ik denk dat deze combo het beter zou doen als toetje, dan als taart. Ik vind de koeklaag gewoon een lekker chocokoekjes smaak hebben. De vulling vind ik een beetje vreemd. Een soort luchtige pudding, maar er zit niet veel smaak aan. Bovendien vind ik de structuur bijna te luchtig. Er mist wat mij betreft iets aan deze taart. Wat mij heel lekker lijkt is om met deze mix om en om laagjes te maken van de koekjes mix en de vulling in een glaasje. Misschien nog wat laagjes fruit er tussendoor. En het dan lekker als toetje op te smikkelen.

Een gedachte over “Gebakje uit een pakje: Dr Oetker Verwen Cookie & Creamtaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s