Pumpkin spice latte roomijs

DSCN3522

Het is weer icecream sunday! En het is ook alweer oktober. Ik hou van oktober, en niet alleen omdat ik dan jarig ben.

De herfst begint weer en ik vind dat zo’n heerlijk seizoen. Ik geniet van de bomen die verkleuren en de dauwdruppels op spinnenwebben als ik ’s ochtends naar m’n werk fiets. Ik ben blij dat als ik naar buiten ga ik gelijk wakker word van de frisse lucht.  In oktober vind ik de herfst nog leuk. Ik weet heel goed dat ik er tegen november alweer helemaal genoeg van heb en ik weer verlang naar de zon. Maar nu denk ik, kom maar op herfst! Ik heb m’n warme truien en m’n sjaals en m’n koppen thee en ik ben er klaar voor.

278b48c89854c5145448791a8d6d4f9e

Bron

Oktober is ook de perfecte bakmaand. Er komen weer allerlei heerlijke producten in het seizoen die zo lekker zijn om mee te bakken. De pastinaakcake die ik donderdag liet zien is echt een typisch herfstgebak. Appels en peren zijn nu op z’n lekkerst. Maar het ultieme oktober eten is natuurlijk pompoen. Ik vind pompoen echt heerlijk geroosterd uit de oven, met alleen een beetje peper en zout. Maar pompoen is ook heel lekker in gebak.

En dus wilde ik voor de icecream sunday van deze maand heel graag iets met pompoen maken. Hoewel ik nog nooit een pumpkin spice latte heb gedronken, leek mij de combinatie van koffie, pompoen en specerijen echt heel geschikt voor oktober.

Ik probeerde ook een nieuw recept uit voor roomijs zonder ijsmachine. Deze met gecondenseerde melk is wederom heel makkelijk om te maken, maar ik vind hem qua textuur wat minder dan die met eiwitschuim. Maar ik wilde dit recept toch delen omdat de smaak echt super lekker is en sommige mensen geen eiwitschuim willen eten. Persoonlijk zou ik de volgende keer de recepten combineren.

DSCN3517

Dit heb je nodig:

  • 300 gr pompoen in blokje gesneden
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 el espressopoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl nootmuskaat
  • ¼ tl gemalen kruidnagel
  • ¼ tl gemberpoeder
  • 500 ml slagroom

DSCN3524

En zo maak je het:

Doe de pompoen in een pan met wat water en breng deze aan de kook. Kook de pompoen in ongeveer 15 minuten gaar. Giet het water weg en laat de pompoen afkoelen. Pureer deze dan fijn met een staafmixer of in een keukenmachine.

Doe de pompoen in een kom en giet er de gecondenseerde melk bij. Voeg ook de specerijen toe. Los de espresso op in een eetlepel kokend water. Doe deze ook bij het pompoenmengsel. Roer alles goed door.

Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel deze dan door het pompoenmengsel. Schep het mengsel in een bakblik of plastic bak die in de vriezer kan. Zet het in de vriezer en laat het tenminste 6 uur staan.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s