Tony Chocolonely Limited Editions 2014: De smaaktest

DSCN3477

Sinds een paar weken liggen de nieuwe Tony Chocolonely Limited Editions weer in de winkel.  Tony Chocolonely’s maakt heerlijke chocoladerepen en met de limited editions komen ze altijd weer met spannende en verrassende smaken. Zo ook weer dit jaar.

De verpakkingen zijn ten eerste al heel mooi. Deze repen voelen altijd aan als een kadootje!

De eerste is Melk Walnoot Banaan.
Ik vond deze het minst spannend van alledrie, maar ik was er toch erg benieuwd naar. Chocolade  en banaan is natuurlijk een geweldige, klassieke combinatie en ik was heel blij dat in een reep terug te zien.  Ik vond hem eerlijk gezegd een beetje tegen vallen, voor mij had de bananen smaak wel wat meer uitgesproken mogen zijn. Hij is heerlijk, begrijp me niet verkeerd. Maar ik heb zelf dan niet zo lief een gewone Tony Chocolonely’s Melk reep.

DSCN3485

De tweede is Puur Sinaasappel Rozemarijn.
Deze reep deed me meteen aan de winter denken.  Echt een reep voor koude dagen, met een kopje thee en een dikke trui aan op de bank. Maar hij smaakt ook heel luxe. Ik denk dat deze reep niet zal misstaan als afsluiting van een heerlijk kerstdiner.
Het is niet een hele bittere pure chocolade, wat ik zelf juist wel lekker vind. De sinaasappel erin is ook een beetje crispy, maar niet te. En de rozemarijn is heel subtiel, maar geeft juist net dat speciale.  Een hele lekkere combo!

DSCN3487

De derde is Melk-Drop
Oh mijn hemel. Ze flikken het weer hoor. Wat is deze reep geniaal lekker! Ze hebben de perfecte combinatie tussen chocolade en salmiak weten te vinden. Het klinkt als een vreemde combinatie, maar voor mij smaakt het juist heel vertrouwd. Alsof ik het al eerder heb geproefd. Ik kreeg gelijk een soort gevoel van m’n kindertijd. Heel gek, ik kan het nog niet plaatsen. Wat het dan ook is, het is echt te gek en deze is zeker mijn favoriet!
Ik denk dat iedereen die houdt van zoet/zoute smaken deze ook heel lekker gaat vinden! Van mij mag hij in ieder geval in het vaste assortiment.

Heb jij de Limited Editions al geproefd? Welke vind of lijkt je het lekkerst?

De Limited Edition repen zijn ondere andere te koop in de Tony Chocoloney Webshop, wereldwinkels, Marqt en Waar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s