Taartjesdag bij Beter & Leuk

DSCN3347

Vorige week was het dan eindelijk zo ver. M’n zus kreeg eindelijk d’r verjaardags hightea. We begonnen taartjesdag ooit omdat Sarina graag een high tea voor haar verjaardag wilde. Maar we moesten natuurlijk wel eerst voorproeven. Daarom aten we in verschillende plekjes in Amsterdam een taartje. Uiteindelijk kozen we ervoor om weer iets nieuws uit te proberen en niet bij een van de eerdere plekken te gaan high-teaën (ik heb werkelijk geen idee wat de spellingsregels hiervoor zijn…)

Het eerste wat me op viel toen we Beter & Leuk binnenstapte, was de heerlijke geur! Ik weet niet wat er net uit de oven kwam, maar het was versgebakken en het rook heerlijk! Ze bakken er dus in ieder geval hun eigen taarten, een groot pluspunt!

DSCN3350

We kregen een lekkere aardbeien-rabarber-sojayoghurt welkomsdrankje en we mochten ook gelijk kiezen welke thee we wilden. We kozen voor een Hello Sunshine – een groene thee melange voor een vrolijke stemming. Nou dat waren we zeker!

Daarna kregen we onze hapjes. Wat zag dat er al meteen lekker uit! We hadden trouwens voor 2 personen een vegan high tea en voor 2 een normale high tea. De scones waren verschillend en bij een ding zat er geen kaas bij de vegan versie, maar voor de rest was het allemaal hetzelfde.

DSCN3348

Dit was het hartige gedeelte van de high tea en ik heb werkelijk geen idee meer wat er in zat. Ze heeft het ons verteld, maar volgens mij was ik het al vergeten voordat ze klaar was met vertellen. Beetje gevalletje, jaja, heel interessant allemaal, maar mag ik het nu opeten?!

Ik vond het zo fijn dat er geen sandwiches waren! Want eerlijk is eerlijk, die sandwiches bij een high tea, die slaat toch iedereen het liefste over? En ondanks dat ik niet precies wist wat ik at, vond ik het toch allemaal heel goed smaken!

DSCN3349

Voor zoet hadden we scones, bananenbrood met dadelcreme en choco-kokosballetjes. En dit was ook al zo lekker! Ik weet het, ik val in herhaling, maar zo is het nou eenmaal.

Het interieur zag er ook superleuk uit, zo’n bij elkaar geraapt zooitje tafels en stoelen. Ik vind het altijd zo knap als mensen precies de juiste balans kunnen vinden tussen te rommelig, of juist te gestyled.

Beter & Leuk is ook een winkel. Ze hebben er een paar rekken hangen met tweedehands/gepimpte kleding en tassen, kookboeken in de stijl van het menu en ook de kunst aan de muur is te koop. Zelf ging ik nog met een leuke handtas naar huis!

Wij vonden Beter & Leuk een hele geslaagde plek voor een high tea en ik zou zeker nog eens terugkomen!

Beter & Leuk vind je op de Eerste Oosterparkstraat 91 in Amsterdam

www.beterenleuk.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s