Limoentaart

DSCN3271

Deze taart is natuurlijk gebaseerd op de key lime pie. Hij mag alleen zo niet genoemd worden. Key lime pie wordt namelijk gemaakt van Key limes. Dit is een bepaald soort limoen, die wel degelijk anders is dan de limoenen die je in Nederland in de supermarkt vind.   Ook heeft een key lime pie traditioneel een meringue bovenkant. Ik had m’n eiwitten echter al gebruikt om ijs te maken, dus bleef deze limoentaart wat eenvoudiger.

Zo eenvoudig zelfs, dat ik deze taart graag met jullie wilde delen. Ik was niet helemaal tevreden over de bodem, die zo kruimelig was dat hij al instortte zodra je er naar keek. Maar hij is echt heel simpel om te maken, en die kruimelige bodem is ook makkelijk op te lossen door er een beetje meer boter bij te doen. En lekker dat ie is! Als je van citroentaart houdt, zou ik deze ook zeker een keer proberen.

DSCN3259

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 150 gr digestive koekjes*
  • 75 gr boter, gesmolten

Voor de vulling:

  • 5 eidooiers
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • rasp van 3 limoenen
  • 150 ml limoensap (ongeveer 5 limoenen)

En een ronde vorm van 23 cm doorsnee, goed ingevet.

*Ik had 200 gr koekjes gebruikt, maar dat was eigenlijk teveel.

DSCN3267

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 ° c (140 voor een heteluchtoven).

Begin met het maken van de bodem. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Als je die niet hebt zul je het met de hand moeten doen. Dit duurt wat langer, maar is ook prima te doen. Ik deed het vroeger altijd met een deegroller. Roer er dan de gesmolten boter doorheen. Als je het nu indrukt zou het aan elkaar moeten plakken. Zo niet, doe er dan nog wat meer gesmolten boter door.

Doe het mengsel in je bakvorm en verdeel het over de bodem en langs de rand. Druk het met de bolle kant van een lepel goed aan. Neem hier echt even de tijd voor, zodat je een stevige bodem krijgt. Zet de vorm dan in de koelkast en ga ondertussen verder met de vulling.

De vulling is heel eenvoudig te maken. Doe de eidooiers in een kom en klop ze tot ze romig zijn. Voeg dan de gecondenseerde melk toe, samen met de rasp van de limoenen en het limoensap. Roer alles door elkaar tot het één geheel is.

Haal de bakvorm uit de koelkast en giet de vulling er in. Zet de taart in de oven en bak voor ongeveer 25 minuten.

Laat de taart helemaal afkoelen, voor je deze uit de vorm haalt.

Eet smakelijk!

2 gedachtes over “Limoentaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s