Icecream Sunday! Speculoos roomijs

DSCN3280

Het is eindelijk zo ver! Een langgekoesterde droom wordt eindelijk waar! Dankzij Ala schuif ik alles aan de kant en word ik professioneel ijscovrouw! Ok, misschien niet helemaal, maar het is wel het begin van een nieuwe rubriek op deze blog. Icecream Sunday. Elke eerste zondag van de maand, weer of geen weer, een recept voor ijs.

Ik vind ijs heerlijk. Misschien wel lekker dan chocola. Nee, zeker lekkerder dan chocola. Ijs is feestelijk en je kan er alle smaken in doen die je maar lekker vindt. Tot nu toe was ijs maken niet zo’n groot succes. De meeste recepten vragen om een ijsmachine, of je moet het elk uur doorroeren. Of ze noemen het roomijs, maar er zit alleen maar banaan in… Dat is nu over! Je mixt je ingrediënten, zet het in de vriezer tot het bevroren is. That’s it. En het werkt echt zo geniaal goed. Het ijs wordt precies de goede structuur, echt lekker romig.  Serieus, dit recept moet je een keer proberen!

Ik maakte deze keer speculoos roomijs, want speculoos is nu eenmaal vet lekker. Maar ik denk dat het een heel goed basis recept is waarmee je eindeloos kan variëren. En dat is precies wat ik op Icecream Sunday ga doen! Ik heb er zin in!

DSCN3277

Dit heb je nodig:

  • 4 eiwitten
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 200 gr speculoos, gesmolten
  • 250 ml slagroom

En zo maak je het:

Doe de eiwitten in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met heet water. Doe de suiker er bij en roer het door tot de suiker is opgelost. Haal dan de kom van de pan en klop de eiwitten op tot ze stijf zijn.

Klop de slagroom op en spatel deze door de geklopte eiwitten. Spatel er ook de gesmolten speculoos door. Giet het mengsel in een bak met deksel die in de vriezer kan. Zet de bak in de vriezer en laat het minstens 6 uur staan. Je hebt er geen omkijken aan! Je ijs is dan klaar om opgegeten te worden.

Eet smakelijk!

Ps. Dit recept bevat rauwe eieren en is daarom niet geschikt voor zwangere vrouwen, kinderen onder 5 jaar, of bejaarden en zieken met een verminderde weerstand. 

 Pps. Vanaf vanavond is Heel Holland Bakt weer op de buis. Half 10, Nederland 1. Met daarvoor de kick of van Boer Zoekt Vrouw. Kneuterigheid ten top, maar reken maar van yes dat ik ga kijken. 

6 gedachtes over “Icecream Sunday! Speculoos roomijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s