Mokka-chocoladetaart

DSCN3159

Laatst werd mij in de taartjesdag whatsapp groep gevraagd of ik eens een nagellak party wilde organiseren. Geen probleem, dat wil ik wel. De andere deelnemers zeiden ook allemaal volmondig ja, de datum werd geprikt (de volgende dag) en ik begon aan de voorbereidingen. Nou ja, voorbereidingen… Ik bakte een taart. Want wat is nou een feestje zonder taart.

Op een regenachtige zondagmiddag verzamelden vijf meiden zich in mijn woonkamer om, onder het genot van een kopje thee en een heerlijk stukje taart, eens ouderwets te gaan tutten. Gewapend met de tips van MissLipgloss en nagellak in alle kleurtjes van de regenboog lakten wij ons een slag in de rondte.

DSCN3147

Weten wij waar we het over hebben als we het over nagellak hebben? Nee. Maakte dat uit? Nee. Want gezellig hebben wij het toch wel. Met goed gezelschap en een stukje taart wordt iedere activiteit een succes.

Dus wees niet bang. Uiteindelijk gaat het toch weer over taart. Want daar gaat het bij mij om, mensen blij maken met een stuk gebak. Of dat nou op een verjaardag is, bij een nagellak party of gewoon zomaar.

DSCN3164

En met deze mokka-chocoladetaart kun je zeker mensen blij maken. Het is precies zo’n taart waar ik op hoop als ik chocoladetaart maak of krijg. Heel eenvoudig, maar zo lekker. Met een binnenkant die bijna lijkt op chocolademousse. Echt zo’n taart waar je elke hapt van kunt genieten. Door de koffie krijgt het nog een extra interessante wending, maar je kunt deze ook weg laten als je er niet van houdt.

DSCN3169

Dit heb je nodig:

  • 275 gr pure chocolade
  • 170 gr boter
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 75 gr bloem
  • 2 el espressopoeder, opgelost in 2 el kokend water

En een springvorm van 20 cm, ingevet met boter en de bodem bekleed met een stukje bakpapier.

DSCN3162

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 °c (150 voor een heteluchtoven).

Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Doe deze samen in een hittebestendige kom en plaats de kom boven een pan met kokend water. Laat zo de boter en chocolade zachtjes smelten. Zet de kom dan opzij en laat het 5 minuutjes afkoelen. Roer de suiker door het mengsel. Meng er dan één voor één de eieren door en vervolgens de koffie. Doe er als laatste de bloem bij en spatel het door het beslag.

Schep het mengsel in de springvorm. Bak de taart in ongeveer 55 minuten gaar. De bovenkant zal dan stevig zijn, maar de binnenkant nog niet helemaal. Laat de taart in de springvorm afkoelen.

Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s