Gebakje uit een pakje: Koopmans Appeltaart

DSCN3096

Toen ik vorige week bezoek kreeg uit Engeland, wilde ik graag iets voor m’n gast bakken dat typisch Nederlands was. En wat is er dan eigenlijk beter dan een echte Hollandse appeltaart? Niks toch?

Nou moet ik iets bekennen. Ik heb nog geen eigen perfecte recept voor appeltaart. Ik heb ook geen oud familie recept voor appeltaart. Vroeger hadden we bij elke verjaardag appeltaart, en die kwam altijd uit een pakje. Ik heb al veel recepten geprobeerd, maar toch smaakt deze nooit zo als vroeger.

DSCN3082

En dus haalde ik gewoon weer een pakje appeltaart mix. Het zit waarschijnlijk gewoon tussen m’n oren, want de mix is gewoon een mengsel van bloem, suiker, bakpoeder en zout. Niks anders van wat ik zelf ook zou maken.

Dit heb je er voor nodig:

DSCN3086

De rozijnen laat ik weg, want rozijnen in de appeltaart vind ik echt zonde van de appeltaart. Als ik vroeger appeltaart kreeg met rozijnen, peuterde ik de rozijnen er ook altijd uit en die at ik dan echt niet op! Getsie.

En zo maak je het:

DSCN3088

Het enige wat ik hierbij mis is dat ik  het deeg altijd even laat rusten nadat ik het heb gemaakt. Vooral als het een warme dag is, is het deeg echt veel te plakkerig om meteen daarna uit te rollen. Ik zet het dus altijd even in de koelkast. Kun je in de tussentijd alle appels schillen en snijden.

DSCN3097

Wat ik ook doe is een laagje griesmeel over de deegbodem strooien, zodat het vocht van de appels wordt opgenomen. Koopmans geeft zelf als tip om een beschuitje over de bodem te kruimelen, of een lepel custardpoeder door de appels te mengen. Ook goede tips, het is maar net wat je in huis hebt.

Ik ben in ieder geval al jaren tevreden met de Koopmans mix voor appeltaart. Hij lukt altijd, en hij smaakt altijd zoals vroeger. En ondertussen zoek ik gewoon verder naar m’n eigen recept.

DSCN3104

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s