Zeven Zaken op Zondag #11

DSCN2598

1. Deze taart bakte ik laatst voor Sarina’s verjaardag. De cake is een genoise biscuit en het was de eerste keer dat ik dit type cake maakte. Het is een cake waarbij je eieren en suiker au bain marie heel luchtig klopt, er dan gesmolten boter en bloem door heen spatelt en deze dan bakt. Het is het soort cake dat ik vaak bij GBBO voorbij heb zien komen en dan gaat er regelmatig iets mis. Maar bij mij ging het juist perfect en ik was er heel blij mee.

2. Nu we het toch over GBBO hebben. Laatst kreeg ik een mail van een bedrijf dat tv publiek regelt voor Engelse tv shows. Er komt bij de volgende editie van GBBO een extra programma dat An Extra Slice gaat heten. Van wat ik begreep uit die mail is het een soort discussie programma over wat er die week in GBBO is gebeurd met bekende gasten en interviews met de kandidaten die zijn weggestuurd die week. In die mail stond ook dat het publiek hun eigen baksels mochten meenemen die dan mogelijk ook een plekje in de show kregen. Ik ben echt heel benieuwd hier na. Het hele programma wordt natuurlijk ontzettend uitgemolken, maar je hoort mij niet klagen!

3. Ik had voor Sarina’s taart ook weer m’n brownietaart gemaakt. Alleen ik vond hem niet zo goed gelukt. Als in, een beetje te hard gebakken. Hij was nog wel te eten, maar wel erg krokant. En dan vind ik het altijd heel erg als mensen zeggen dat ze het lekker vinden. Want dan wil ik meteen gaan vertellen wat er allemaal mis aan is. Ik moet complimentjes in ontvangst nemen nog echt een beetje leren.

DSCN2622

4. Vorige week was weer de jaarlijkse bookcrossmeeting in Castricum. Het was weer supergezellig en ik heb voorlopig weer genoeg te lezen.

5. Welcome to Night Vale gaat een live recording doen in Amsterdam. Ik kon m’n ogen bijna niet geloven toen ik het zag!

6. Ik heb m’n oude blog ontdekt. En ik vind het echt superleuk om allemaal te lezen. En nu zit ik er ook steeds meer aan te denken om meer persoonlijke dingen hier te posten. Maar aan de andere kant, m’n oude blog was wel beperkt toegankelijk, dus niet iedereen kon ‘m lezen. Ik denk er nog eventjes over na..

7. En dan nu, vakantie! Als deze post online komt ben ik als het goed is net aangekomen in Vilnius. We hebben het tot het laatste moment spannend gehouden, want m’n paspoort (met visum voor Rusland) was pas gisteren terug van de ambassade! Maar gelukkig kwam toch alles goed. Wat een stress heeft dat opgeleverd zeg! En helemaal goed kwam het nou ook weer niet, want Sarina heeft geen visum omdat ze haar aanvraag pas dagen later gingen versturen. Dus nou gaan we samen naar Litouwen, Letland en Estland reizen. En dan ga ik nog een paar daagjes naar St. Petersburg en terugvliegen via Stockholm. En Sarina gaat vanaf Tallinn naar Helsinki en dan vanaf daar terugvliegen.

Dit betekend ook dat er een kleine radiostilte zal zijn op deze blog tot dat ik terug ben. Ik was eerst van plan om toch elke week een artikel vooruit te schrijven. Maar daar ben ik uiteindelijk niet aan toe te komen.

En! Omdat ik het nu toch echt mag zeggen.. Als ik terugkom gaan we eerst nog heel hard feesten omdat Nynke & Alain gaan trouwen!!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s