Chocolade mousse

DSCN2637

Stiekem toch een beetje onverwachts raakte ik geïnspireerd door de blog van Nicole. Sinds kort schrijft ze drie keer per week over een woord van de dag. Het eerste woord waar ze over schreef, was lobbig. Ik werd meteen enthousiast, want als ik ergens het woord lobbig in een recept zie staan word ik sowieso blij. Gewoon omdat iets lobbig roeren zo lekker aanvoelt.

Het maken van deze chocomousse is ook een groot lobbig feest. Het ei wordt lobbig geklopt, de slagroom moet lobbig zijn en alles bij elkaar is het een grote lobbige chocolade massa. Ik kan dan echt maar blijven spatelen en roeren in de kom. Heerlijk!

En dan heb ik het dus nog niet eens over het plezier bij het opeten. Want, oh jongens, het plezier bij het opeten..

DSCN2652

Dit heb je nodig:

  • 100 gr pure chocolade
  • 25 gr boter
  • 150 ml slagroom
  • 1 ei
  • ½ el drank naar keuze. Ik heb deze keer rum gebruikt, maar ook whiskey of ammaretto is lekker.
  • 1 el honing

En zo maak je het:

Snijd de chocolade en boter in blokjes. Doe ze in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met kokend water. Laat zo de chocola en boter au bain marie smelten. Haal het dan van het vuur en laat de gesmolten chocola een beetje afkoelen.

In een andere kom klop je de slagroom op. Hij moet net niet helemaal stijf zijn, lobbig dus. In nog een andere kom mix je het ei, drank en honing tot deze heel licht geel en ook een beetje lobbig is.

Roer de gesmolten chocola door het eimengsel tot het goed is gemengd. Spatel er dan voorzichtig de slagroom doorheen. Niet te veel roeren, hoe verleidelijk het ook is. Je wilt niet te veel van de luchtigheid verliezen. Giet het dan in een schone kom, of kleine glaasjes als je individuele porties wilt hebben. Laat het tenminste 2 uur in de koelkast opstijven.

Eet smakelijk!

Ps. Volgens Jamie O. (van wie ik dit recept heb aangepast) zou dit genoeg zijn voor twee personen. Nou heb ik altijd wel plaats voor een toetje, maar deze hoeveelheid met z’n tweeën delen is behoorlijk heftig.

Een gedachte over “Chocolade mousse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s