Brownietaart (Foodblog Swap)

DSCN2551

Hoera! Het is weer tijd voor de food blog swap. Deze keer mocht ik iets maken van de blog van Helen. Ze heeft net als mij een bakblog en dus was er weer volop keuze. Nou is het eigenlijk de bedoeling van de FBS dat je een beetje uit je comfort zone stapt. En dat is stiekem nog best lastig, want ik wil heel graag iets nieuws proberen, maar het moet nog wel bij mij passen.

Dus deze keer had ik even maling aan de regels. Deze brownie taart is niet buiten mijn comfort zone, eigenlijk zit het er precies midden in. Ik heb m’n eigen draai gegeven aan het originele recept en het is echt heerlijk geworden. Echt een blijvertje!

DSCN2545

Ik heb er één grote taart van gemaakt, in plaats van kleintjes. Aan de ene kant vind ik kleine taartjes er altijd superschattig uit zien. Maar dat moment van een taart aansnijden en dat je dan met iedereen kan delen vind ik altijd zo bijzonder. Vandaar dat ik koos voor een grote versie. En ik heb geen kleine vormpjes, dat vooral.

Ik heb er ook nog een laag chocolade ganache overheen gedaan. Om het nog net een tikkie specialer en lekkerder te maken. De bovenkant hoort natuurlijk mooi glad te zijn. En dat was het ook voordat ik er zonder na te denken folie over heen deed om hem in de koelkast te bewaren. En dat bleef plakken. Niet zo handig..

DSCN2550

Dit heb je nodig:

Voor de koek:

 • 150 gr bloem
 • 100 gr roomboter
 • 50 gr suiker
 • snufje zout
 •  Half ei

Voor de brownie:

 • 100 gr pure chocolade
 • 50 gr boter
 • 100 gr suiker
 • 30 gr bloem
 • 30 gr cacao poeder
 • 2 eieren

Chocolade ganache

 • 100 gr pure chocolade
 • 100 ml slagroom

DSCN2541

En zo maak je het:

Begin met het maken van de koekbodem.  Kneed de boter, bloem, suiker en een snufje out door elkaar tot je kruimels krijgt. Voeg dan het halve eitje toe en kneed het tot er een samenhangend deeg ontstaat. Pak het in wat plastic folie en leg het even in de koelkast te rusten. Verwarm ondertussen je oven voor op 200 °c (180 voor een hetelucht oven)

Vet je bakvorm goed in met boter of olie. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een lap deeg groot genoeg om je bakvorm te bekleden. Leg het deeg in de vorm en druk het goed in de randjes. Leg er een stuk bakpapier in en een blindbakvulling. Bak het ongeveer 15 minuten in de oven. Haal daarna de vulling er uit en bak het nog eens 10 minuten tot de korst mooi goudbruin is.

Maak ondertussen de brownie. Smelt de chocolade en boter in een kom boven heet water. Mix in een andere kom de eieren met de suiker. Giet de gesmolten chocolade hierbij en mix het goed door. Zeef als laatste de bloem en cacaopoeder er door. Roer het door tot het een egaal beslag is. Giet dit in de korst. Bak het in de oven op dezelfde temperatuur voor ongeveer 25-30 min.

Als het uit de oven komt laat je het afkoelen en maak je onder tussen de ganache. Snijd de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kom. Verwarm de slagroom in een pannetje tot net tegen het kookpunt. Giet het dan over de chocolade heen. Roer het goed door tot de chocolade helemaal is gesmolten. Giet het dan over de taart heen. Laat het helemaal afkoelen voor je de taart aansnijd.

Eet smakelijk!

Kijk ook eens op lekkerhappen.com, zij maakte deze keer iets van mijn blog.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s