Perzik mascarpone taart

Ik vind dit zo’n heerlijke zomerse taart. Rijpe, sappige perziken, samen met de zachte mascarpone en de klein beetje kruidige kruimels doen me echt denken aan lange zomeravonden. Ook op een picknick zal deze niet misstaan.
Je zou deze taart ook met ander fruit kunnen maken, aardbeien lijken mij bijvoorbeeld ook heel lekker.

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

 • 100 gr boter
 • 25 gr bruine suiker
 • snufje zout
 • 125 gr bloem

Voor de vulling:

 • ongeveer 4 perziken
 • 175 gr mascarpone of roomkaas
 • ½ el bloem
 • 50 gr suiker
 • 1 ei
 • ½ tl vanille extract

Voor de kruimels:

 • 50 gr boter
 • 75 gr bloem
 • 25 gr fijne kristalsuiker
 • 25 gr bruine basterdsuiker
 • ¼ tl gemberpoeder
 • ½ tl kaneel
 • snufje zout

En een ronde springvorm van 20 cm.

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 °c.  Roer de boter samen met de suiker zacht in een kom. Doe de bloem en zout erbij en kneed het snel tot een samenhangend deeg. Verdeel het over de springvorm en druk het goed aan zodat de hele bodem is bedekt. Bak het ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Schil ondertussen de perziken, verwijder de pit en snijd de perzik in plakjes. Roer de mascarpone los met een lepel en meng er dan de bloem en suiker doorheen. Voeg het ei en vanille extract toe en meng het tot een glad mengsel.

Voor de kruimels meng je alle ingrediënten met een mixer door elkaar tot er kruimels ontstaan. Als je van wat grovere kruimels houdt, kun je er met je handen in kneden tot je wat grotere stukjes hebt.

Zodra de bodem klaar is haal je deze uit de oven. Verdeel de perziken erover zodat je één laag hebt. Giet hier het mascarpone mengsel over heen. Strooi de kruimels over de mascarpone. Zet het weer terug in de oven en bak nog ongeveer 30 minuten. Laat de taart helemaal afkoelen voor je hem aansnijdt. Uit de koelkast is hij nog lekkerder.

Eet smakelijk!

11 gedachtes over “Perzik mascarpone taart

  • dank je ik denk dat ik het straks ga proberen ( ik weet nog niet of ik naar de winkel kan om mascarpone, maar anders ga ik hem zeker een andere x proberen!)

 1. hallo, ik kan nog steeds niet je recept printen. Het staat in het Engels en dat kan ik niet vertalen kun je mij helpen. dank je wel. Het gaat over perzik en mascarpone taart

  • Hoi, het is denk ik het makkelijkste als u het recept helemaal selecteert en dan op de rechtermuisknop drukt. Dan kunt u als het goed is print aanklikken. Ik kan natuurlijk niet zien hoe het er uw computer uitziet. Als u mij een mail stuurt via ikbakerietsvan@gmail.com, kan ik het ook wel even naar u toe mailen.

   Of gewoon even met pen en papier overschrijven..

 2. Weer een lekker recept om iets te maken van de kilo’s en kilo’s perziken uit onze perzikenboom. Super! De kruimels zijn bij het bakken echter behoorlijk weggezakt in het mascarponemengsel. Hoe kan ik dat de volgende keer voorkomen?

  • Oh wat fijn, een eigen perzikenboom! Ik weet niet zo goed wat je tegen het wegzakken kan doen, misschien de volgende keer de kruimels wat grover laten? Ze zakken er sowieso wel een beetje in weg.

 3. Geweldig! Lekker, gemakkelijk en past goed bij alle zachte fruit; perziken, nectarines en peren. Wat altijd blijft liggen bij ons! Een super recept!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s