Dan Lepard – Short & Sweet

DSCN2363

Laatst vroeg een lezer of dit boek de moeite waard was. Ik gaf toen ook al aan wat ik er van vond, maar het leek me ook leuk om een wat uitgebreidere review te doen. Ik heb zelf dus de Engelse versie: Short  & Sweet. In de Nederlandse vertaling heet dit boek simpelweg: Bakken. Ik heb de Nederlandse versie wel eens in boekhandels bekeken en is qua inhoud gelijk (voor zo ver ik kon zien.)

Ik leerde Dan Lepard kennen van zijn bakrubriek in de Engelse krant The Guardian. Deze recepten vond ik er altijd heerlijk uit zien en ik had er ook al een aantal met succes geprobeerd. Toen zijn boek uit kwam heb ik er dus niet lang over nagedacht om het te kopen.

DSCN2364

Dit is de inhoudsopgave. Ingedeeld in verschillende soorten baksels. Dat vind ik zelf fijn, omdat je dan makkelijker iets kan vinden als je gericht op zoek bent.

Ieder hoofdstuk begint met een uitgebreid tips & technieken onderdeel. Hierin staan verschillende ingrediënten uitgelegd en wat hun rol is bij recepten. Verschillende technieken worden beschreven en waarom deze gebruikt worden. Ik vind deze hoofdstukken echt iets toevoegen aan het boek. Vaak staan er in kookboeken alleen recepten, maar hier wordt er wat meer uitleg gegeven.

DSCN2367

DSCN2368

De opmaak siert door eenvoud. De recepten zijn eenvoudig zwart op wit gedrukt en in de foto’s speelt duidelijk het product de hoofdrol. Er zitten geen afleidende illustraties bij. Niet elk recept heeft een foto, maar het zou met het grote aantal recepten dan ook wel een erg dik boek zijn geweest.

DSCN2373 DSCN2379

Er staan veel recepten in dit boek. Op de achterkant staat: meer dan 280 recepten. Ze zijn heel gevarieerd en er is dus voor elk wat wils. Wat mij opvalt is dat er veel originele recepten in staan. Natuurlijk staat er in dit boek, net zoals in elk bakboek, een recept voor cheesecake en een recept voor chocoladecake. Maar ook recepten wat meer interessante smaken en bereidingen. Veel dingen die ik nooit eerder heb gezien. En zelfs een recept voor oliebollen, wat ik erg leuk vind van een Australische schrijver.

DSCN2381

DSCN2374

Na mijn mening heb je aan dit boek een zeer goede aanvulling in je boekenkast. Het is zo uitgebreid dat je er altijd wel iets in kan vinden, of inspiratie uit kan halen. Bovendien zijn de recepten helder en voor mij tot nu toe altijd succesvol geweest.

Een aantal recepten die ik heb geprobeerd zijn ook op mijn blog te vinden:

Crackers
Pastei met spinazie, champignons en ricotta
Koffie en ricotta marmercake
Empanada’s met zoete aardappel
Bananenblondie
Lemon curd koekjes
Lemon curd
Saucijzenbroodjes
Pitabroodjes
Butterscotch bananencake

Dit is de eerste keer dat ik een review schreef over een kookboek. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en dat je er iets aan zal hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s