Zeven Zaken op Zondag #7

DSCN2382

 

1. Dit kreeg ik laatst te eten bij een vriendin. Noodles met een rabarber sausje dus. Het was echt zo geweldig lekker. Ik ben sowieso rabarber fan, maar op deze manier had ik het nog nooit gegeten.  Ik ga het zeker nog een keer maken en het inspireert me ook om rabarber vaker te gebruiken op andere manieren dan in gebak. Trouwens, hoe leuk zijn handgeschreven recepten?

2. Ik doe deze maand voor het eerst mee aan de food blog swap. Hierbij krijg je een blog aangewezen, waarvan je iets moet koken of bakken. Je mag zelf weten wat je maakt, als je het resultaat maar op je eigen blog deelt. Ik vind het een hele leuke manier om andere blogs te leren kennen en nieuwe recepten te proberen. Bovendien gaat er dus ook iemand iets van mijn blog maken, spannend! Aan het eind van de maand mogen we laten zien wat we hebben gedaan.

3. Ik heb pas de film Snowpiercer gezien en ik vond het zo’n goede film. Maar ik weet niet zo goed waarom. Even in het kort: De film speelt zich af 2031. Door een mislukt experiment om het broeikas effect tegen te gaan, is er op de aarde een nieuwe ijstijd ontstaan. De enige overlevende zitten in een geheel zelf voorzienende trein, die al 17 jaar hetzelfde rondje om de wereld maakt. De mensen achter in de trein hebben het beduidend slechter dan de mensen voorin, en daarom komen ze in opstand. Ze willen beslag leggen op de locomotief en in de film zie je dus hoe ze, treinstel voor treinstel, steeds verder naar voren in de trein komen. Het is voornamelijk een actiefilm, maar wel eentje waarbij ik echt van het begin tot het eind geboeid was. Meestal als ik in de bioscoop zit krijg ik dorst, of moet ik naar de wc of zit ik niet meer lekker ofzo, maar bij deze film had ik dat niet eens in de gaten. Het was gewoon constant goed en steeds verrassend. Ik kan eigenlijk niet zo goed uitleggen wat ik er zo goed aan vond. Het had een hele unieke sfeer. Echt de beste film die ik in lange tijd heb gezien.
DSCN2421

4. Ja, je ziet het goed. Er ligt een man in m’n bed. Hugh is bij mij logeren. Kijk hem nou verleiden met z’n salade… Ok, de omslag foto van dit boek is echt heel erg en vreselijk misleidend. De recepten zijn echt niet zo saai! Gelukkig hebben ze dat bij de Nederlandse vertaling van dit boek beter gedaan. Veg is hier logeren omdat ik me de laatste tijd erg inspiratieloos voelde bij het maken van m’n eten en ik graag weer eens wat nieuwe recepten uit wilde proberen. Dus toen mocht ik deze lenen. Uitwisselen van kookboeken vind ik altijd zo leuk! Ik heb de afgelopen week al een paar recepten geprobeerd en ze zijn allemaal heel lekker.

5. Ik heb een abonnement op de sportschool genomen. Echt waar. Er opende een basic fit op 2 minuten fietsen van m’n huis. Dus toen gingen mijn excuses over sportscholen zijn zo duur en zo ver weg ook niet meer op. Ik ben er wel blij om, want ik was al een tijdje op zoek. Ik volg graag groepslessen, maar dan moeten de lessen die ik leuk vind ook zijn op de tijden dat ik kan. Deze heeft gelukkig veel opties. Nu nog blijven gaan 🙂

6. Ik ben helemaal klaar met dit weer. Bah.

7. Fijne moederdag aan alle moeders! En een hart onder de riem voor diegene die hun moeders zijn verloren of niet in staat zijn dit samen te vieren. Wij vieren het volgend weekend, dus ik heb nog een weekje om na te denken over welke taart ik zal gaan maken.

2 gedachtes over “Zeven Zaken op Zondag #7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s