Amandelscones met bosbessen

Deze scones zien er misschien niet uit als de gemiddelde scone, maar ze zijn wel minstens net zo lekker. Door de amandelextract krijg je een lekkere smaak, die me deed denken aan gevulde koeken. De bosbessen maken het juist lekker fris. Gelukkig zijn ze net zoals gewone scones heel makkelijk en snel te maken!

Natuurlijk mag je deze scones serveren met jam en room, maar ze zijn ook op zichzelf al heerlijk.

Dit heb je nodig:

 • 250 gr bloem
 • 2 ½ tl bakpoeder (1 zakje)
 • ½ tl zout
 • 3 el suiker
 • 50 gr boter
 • 250 ml slagroom
 • ½ tl amandelextract
 • 150 gr diepvries bosbessen
 • 1 eidooier
 • 50 gr geschaafde amandelen

En zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 220 °c (200 voor een heteluchtoven.)

Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een grote kom door elkaar. Snijd de boter in kleine blokjes en doe deze bij het bloem mengsel. Wrijf de boter door de bloem tot deze is opgenomen. Roer de bosbessen erdoor.

Houd ongeveer 1 el van de slagroom apart. Meng het amandelextract door de rest van de slagroom en giet dit bij de droge ingrediënten. Meng het door elkaar tot er een samenhangend deeg ontstaat. Het is belangrijk het deeg niet te veel te kneden, als er nog wat klontjes in zitten is dat niet erg.

Verdeel het deeg in 12 stukken en vorm hier de scones van. De vorm is eigenlijk niet zo heel belangrijk, ze worden toch niet heel netjes. Meng de eidooier met 1 el slagroom en strijk dit over de scones. Strooi hier de geschaafde amandelen over. Bak de scones voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

 

Een gedachte over “Amandelscones met bosbessen

 1. Pingback: Ik bak er iets van

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s