Zeven zaken op zondag #6

1. En nu kan ik tenminste fatsoenlijk gebak eten. Met nieuwe (oude) bordjes, die eigenlijk schoteltjes zijn. Ik kreeg ze stiekem al heel lang geleden, maar nu staan ze dan ook daadwerkelijk waar ik woon. En vorkjes, die m’n moeder voor me spaarde bij de supermarkt.

2. Het was gisteren ineens koningsdag! Ja, ik weet ook wel dat dat al een jaar geleden is aangekondigd, maar toch. Ik sta nog steeds een beetje ingesteld op 30 april koninginnedag. Ik heb er verder ook helemaal niks mee eerlijk gezegd. Voor mij veel te druk! ’s Nachts kreeg ik al een berichtje van m’n zus dat ze een kadootje voor me had gekocht op de vrijmarkt. Dus toen hoefde ik lekker zelf niet meer te gaan. Ik moet alleen nog wel eventjes wachten tot ik zie wat het is…

3. In plaats van me in de oranje menigte te begeven, zat ik deze week lekker veel op mijn nieuw gepimpte balkon. Ik ben er zo blij mee! Hiervoor was ik ook al wel blij met het balkon, gewoon omdat het er was. Maar ik zat er niet zo veel, omdat het zo kaal was en ik had geen fijne stoelen. Dus op tweede paasdag gingen we met het hele gezin de bloemetjes buiten zetten.  Het ziet er nu superfleurig uit en ik denk dat ik er vele uurtjes door zal brengen.

4. Ik ben helemaal fan van deze vegetabowls. Volgens mij gebruiken ze echte vruchten als mal voor de producten, zodat de kommen ook aanvoelen zoals de schil. De kokosnoot en de cantaloupe zijn mijn favorieten. Jammer dat de verzendkosten zo hoog zijn…

5. Ik werd ook helemaal blij van de Sky Art van Thomas Lamadieu. Ik vind het leuk als kunstenaars op een hele andere manier naar dagelijkse dingen kijken en iets heel normaals zoals de lucht ineens iets heel bijzonders maken.

6. En blij werd ik deze week ook van de langzame versie van Jolene. Maar dat is stiekem ook een van mijn lievelingsliedjes. Echt.

7. Vandaag ging ik voor het eerst naar de hamman.We kwamen er gelijk met een hele Turkse familie met oma en tantes en moeders en dochters. Waardoor we niet een hele rustige hamman hadden, maar juist een leuke ervaring. Ze hadden het duidelijk vaker gedaan en namen hele schalen fruit mee, en hun eigen muziek. Schalen werden gebruikt als trommels en ze gingen vrolijk dansen. Het was nog eens wat anders dan de sauna waar je juist stil moet zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s