Gebakje uit een pakje: AH Koekjes mix

Voor deze gebakje uit een pakje bakte ik koekjes met de koekjesmix van de Albert Heijn. Aan de voorkant van de verpakking kun je in een oogopslag zien wat je nodig hebt.

Op de achterkant staat wat er in de mix zit. Een kort lijstje, met geen verrassende of onbekende ingrediënten. Ook staat hier hoe je de koekjes moet maken. Voor gebakje uit een pakje probeer ik altijd zo precies mogelijk het recept op de verpakking te volgen. Zo kan ik zien of deze mixen ook fijn zijn voor mensen zonder bakervaring.

Alle ingrediënten bij elkaar.

Kneden tot een glad deeg.

Uitrollen.

Koekjes uitsteken.

Dit zijn de koekjes na 10 minuten. Het is niet helemaal duidelijk te zien, maar ze waren nog lang niet klaar! Er staat op de verpakking wel dat de baktijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de koekjes. Maar ik haalde er net zoals in het recept ongeveer 40 koekjes uit het deeg. Dit klopt dus niet helemaal.

Ik keek nog eens goed naar de oventemperatuur en zag dat het niet duidelijk was of deze bedoeld was voor een hetelucht of conventionele oven. Meestal gaan recepten uit van een normale oven en moet je voor een hetelucht oven de temperatuur 20 ° c verlagen. Ik bakte deze koekjes dus op 160 ° c in een hetelucht oven.

De volgende lading bakte ik op 180 ° c en deze kwamen na 10 minuten zo uit de oven. Dat lijkt er meer op!

Het eindoordeel!

Dit vond ik leuk:

  • De smaak. Ze smaakten echt naar van die simpele zelf bak koekjes. Niet heel bijzonder, maar wel precies wat ik verwachtte.
  • Er zitten  geen gekke ingrediënten in die eigenlijk overbodig zijn.
  • Het is makkelijk te maken, het deeg rolt goed uit. Het is heel geschikt om te gebruiken als je met kinderen koekjes wilt bakken.

Dit vond ik minder leuk:

  • Je hebt alsnog apart bloem nodig om het deeg uit te rollen. Bij een bakmix vind ik het juist fijn als je niet een heel pak van iets moet kopen als je maar een klein beetje nodig hebt. Op de verpakking van de tarwebloem van de AH staat trouwens ook een recept voor koekjes.
  • De temperatuur aanduiding is een beetje onduidelijk.
  • Voor mij is dit wel logisch, maar ze hadden er wel bij mogen zetten dat je de boter eerst in kleine stukjes moet snijden voor je het deeg gaat kneden.

De AH Koekjes mix kost 1,59 en is verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Een jaar geleden
Rabarberkruimelcake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s