Zeven Zaken op Zondag #5

1. Ik ging m’n nagels lakken in vrolijke lentekleurtjes. Terwijl ik bezig was viel mijn blik op een van m’n favoriete bakboeken. Precies dezelfde kleuren! Nu wil ik eigenlijk ook nog zo’n tint roze. Ik kreeg ook al ideeën over nagellak die matched met m’n baksels, maar ja, goudbruin lijkt me nou niet zo’n heel geweldige kleur om te dragen. Cakekleur.. als ik het niet op kan eten, word ik daar niet heel wild van.

2. Hebben jullie allemaal een leuke Pasen?  Ik vind Pasen altijd bij uitstek het feest voor de bakliefhebbers. Kerst wordt altijd een beetje gedomineerd door de koks, met veel-gangen diners. Maar met Pasen denk ik juist aan uitgebreid ontbijten en lekkere lunchen. Echt een moment om zelf broodjes te bakken, muffins of scones, of juist eens een quiche te proberen. Wat bakten jullie met Pasen?

3. Kijk deze Game of Thrones bruidstaart. Wat een schoonheid! Alleen jammer dat de bruiloften in Game of Thrones niet de beste reputatie hebben…

Wat een geweldige aflevering was het toch vorige week. Ik heb genoten van de kostuums, vooral Margaery’s trouwjurk. Zo prachtig! Ze was sowieso de ster van de aflevering. Niets verbreekt de spanning zo goed als “Look, the pie!” roepen.  Ik zeg het wel vaker: Taart is altijd goed.

Het moge duidelijk zijn dat dit niet is wat ik met Pasen bakte..

4. Ik vond deze week een soundtrack speciaal gemaakt voor thuisbakkers. Echt zo’n lijst om te luisteren als je lekker in de keuken staat te mixen, kneden, roeren of spatelen. Ik word er heel vrolijk van. Je kunt ‘m hier luisteren.

5. Ik ben eindelijke up to date met Welcome to night vale. Ik ken het al best lang, maar ik liep tot nu toe nog steeds achter met de afleveringen. En dat terwijl er maar 2 per maand komen en ze maar een half uurtje duren. Maar het is het soort programma dat je met honderd procent aandacht moet luisteren. Zodra je ook maar 1 zin mist, ben je de draad van het verhaal compleet kwijt en snap je er niks meer van. Voor diegene die het niet kennen,

6. Bij de appie waren er deze week bakvormen in de aanbieding. Ik heb niet per se een nieuwe nodig, maar ik kon het toch niet weerstaan. Ik heb nu een quichevorm erbij, voor maar 4,50. Ik heb ‘m nog niet gebruikt, maar hij lijkt me van degelijke kwaliteit. Als je nog een bepaalde vorm zoekt is het echt een aanrader eens te gaan kijken. Volgens mij is deze aanbieding er morgen ook nog.

7. Ik heb deze week bijna niets uitgevoerd omdat ik echt ben begonnen met een boy meets world marathon. Het is eigenlijk een heel burgelijk programma, de clichés vliegen je om de oren. Echt zo ouderwets Amerikaans, waarbij elke aflevering moet worden afgesloten met een wijze les. Maar misschien juist omdat het zo voorspelbaar is, geniet ik er zo van. En het is ook echt heel grappig, als je net als mij een heel flauw gevoel voor humor hebt. Ik wil ook heel graag mensen berichtjes gaan sturen om te vragen wat ze van de laatste aflevering vonden. Ik moet echt iemand hebben die met mij series wil herkijken..

Nog een vrolijk Pasen en een fijne week!

2 gedachtes over “Zeven Zaken op Zondag #5

 1. Hoe vind je het boek van Dan Lepard. In de kast staan zoveel bakboeken dat ik me afvraag of er nog iets vernieuwends in staat. Uiteraard kun je nooit genoeg kookboeken hebben, maar toch! 😉
  Oja.. en die bakvormen van de appie. Heb me laten verleiden tot de langwerpige vorm. Zo vaak gebruik ik die waarschijnlijk toch niet dus kan ik het mooi even uitproberen.

  • Ik vind het boek van Dan Lepard heel erg fijn,vooral ook omdat het zo lekker dik is en er veel recepten in staan.
   Het gaat allemaal over bakken, maar wel heel breed genomen. En er staan klassieke recepten in, maar ook juist weer heel originele dingen die ik nergens eerder heb gezien. En bij ieder hoofdstuk staat een onderdeel met tips en technieken, die veel informatie geeft en erg uitgebreid is.
   Ik vind het zelf altijd fijn om in de boekhandel het boek al uitgebreid te bestuderen. En soms kun je recepten uit een boek al op het internet vinden, dan kan je die vast uitproberen. Dan Lepard had een tijdje een food column in een engelse krant, daar had ik al vaker met succes recepten van gemaakt. Dus dat was voor mij ook een doorslaggevende factor om dit boek te kopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s