De buit!

Zoals beloofd, mijn vangsten van het vechtspel. Ik heb er natuurlijk niet letterlijk om hoeven te vechten. We spelen een dobbelspel, waarbij iedereen voor 15 euro twee of drie kadootjes koopt en daarbij mag je ook nog recycle kadootjes inzetten. Dan wordt er geruild, weggegeven, afgepakt, van plaats verwisseld en het gaat er soms hevig aan toe. Na drie rondes stopt de tijd en mag je je buit gaan bewonderen. Ik heb veel bakdingetjes veroverd, dat laat ik graag even zien.

Deze had iemand zelf gemaakt. Ik heb zulke potten wel vaker gezien en ik vind het idee altijd heel erg leuk. Er zitten ingrediënten in voor chocolate chip cookies en een handgeschreven recept. Als ik ze ga maken, laat ik natuurlijk het resultaat zien.

Dit was eigenlijk een afdankertje uit iemand anders zijn buit. Ik woon nog niet zo heel lang in Amsterdam en het leek mij eigenlijk wel heel leuk om zo’n fout souvenirtje te hebben. Hij staat nu in de badkamer met makeup spulletjes erin.

Een superleuk kleed, met sterren erop. Ik weet  nog niet precies waar ik het voor ga gebruiken. Ik dacht eerst dat het een soort plaid voor op de bank was, maar misschien kan het ook wel als tafelkleed.

Dit is een etagere die je zelf in elkaar kan zetten. Het ziet er heel vrolijk uit. De plateaus hebben aan de ene kant een bloemetjes print en aan de andere kant stipjes en je kan zelf weten welke kant je boven doet. Het is gemaakt van stevig karton en kan denk ik wel meerdere keren gebruikt worden. Het komt van de Hema, en volgens mij is het nog steeds verkrijgbaar.

Deze had ik zelf ingezet en ik hoopte zo erg dat ik het zou winnen. Kijk nou! Het is toch geweldig. Alleen al om de jurkjes zou ik het willen. Het is dus nog een bouwpakket, maar dit keer voor een soort draaimolen waarin je je zoutjes kan doen. (Of andere dingen, ik bedacht ineens dat je er bijvoorbeeld ook cupcakes in zou kunnen doen.) M’n dag kon niet meer stuk toen ik dit kado vond bij Museum Speelklok in Utrecht.

En als laatste twee bakboekjes. Ze zijn allebei heel verschillend, dat vind ik juist zo leuk. De linkse gaat over macarons. Ik ben geen hele grote macaron fan, maar dat komt hoogstwaarschijnlijk omdat ik nooit echt lekkere macarons heb geproefd. Het boekje is heel technisch opgebouwd, de eerste helft gaat alleen maar over de exacte grote van de eieren en de temperatuur van de suiker enzo.

De rechts is echt zo’n jaren ’70/80 boekje met bakrecepten zoals botersprits, kwarktaart en zebrakoek. Ik ga er zeker een keer iets uit maken. En zodra ik durf, ook macarons.

En dan nog iets. Misschien heb je het al gemerkt, maar er zijn wat dingetjes veranderd op deze blog. Ten eerste ben ik nu te vinden op m’n eigen domein: http://www.ikbakerietsvan.com. Ook heb een nieuwe look op mijn blog. Er zullen binnenkort nog wel wat kleinere dingetjes veranderen. Ik ben nog een beetje aan het spelen met de mogelijkheden.

Een jaar geleden:
Monkeybread

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s