Zeven Zaken op Zondag #4

1. Kadootjes!! We gingen eindelijk Sinterklaas vieren en ja, dat lees je goed. Ieder jaar doen we een dobbelspel, maar een datum prikken valt niet altijd mee. We hadden eerst het vechtspel (zoals we dat dan noemen) gepland in februari, maar toen ging het niet door.  Nu wel, ook al konden er weer twee mensen op het laatste moment niet.  Het was hartstikke gezellig, en lekker vertrouwd hysterisch. Grappig is dat, sommige van die meiden zie ik heel weinig, maar als we dan met z’n allen bij elkaar zijn is het gewoon meteen weer als vanouds.

Er waren ook superleuke kadootjes. Altijd fijn als je een beetje dezelfde smaak hebt. Ik ben in ieder geval heel tevreden met mijn buit. Ik denk dat ik er nog een aparte post over maak, want ik heb veel leuke bak dingetjes gewonnen.

Natuurlijk was er ook taart. We waren maar met z’n vijven, maar er zijn meerdere van ons die van bakken houden. En taart is belangrijk en keuze is fijn.  Links is een dadelkoek en rechts carrotcake.

’s Avonds gingen we nog even bij de wagamama eten, want dat blijft lekker. En hoera, tweede hoofdgerecht gratis.

2.  Bake my day.. tsja, wat zal ik er van zeggen. Iedereen moest heel hard om mij lachen toen ik zei dat ik het vervelend vond dat het programma geen duidelijke kaders heeft. Het is een bakwedstrijd, dan mag ik toch op z’n minst wel weten wat de spelregels zijn? Ik heb een aantal afleveringen gekeken en ik snap nog steeds niet helemaal wat de bedoeling is. Krijgen ze ter plekke te horen wat de opdracht is, of weten ze dat al van te voren? Krijgen ze een recept, of moet het uit het hoofd?

Ik heb begrepen dat de uiteindelijke winnaar z’n eigen bakboek krijgt. Superleuk natuurlijk, maar tijdens het programma hebben ze het juist de hele tijd over een planning maken en de tijdsdruk. Dat is toch helemaal niet van belang voor het maken van een bakboek? Ik heb het idee dat de kandidaten helemaal niet kunnen laten zien wat ze allemaal in huis hebben zo. En daarom heb ik ook nog geen inspirerende baksels voorbij zien komen.

Ik denk dat ik het gewoon nog niet helemaal snap, ligt het nou aan mij?

3. Over andere tv programma’s gesproken.. Hebben jullie dit al gezien? De trailer van Girl meets World, een spinoff van Boy Meets World. Het gaat over Riley, de dochter van Cory en Topanga. Cory en Topanga! Zij zijn echt een van mijn favoriete tv-koppels ever en ik ga dit dus gewoon als een excuus voor een Boy meets World marathon gebruiken. Ik keek vandaag weer de eerste aflevering  en het is nog veel leuker dan ik mij herinnerde.

4. Ik las dit artikel en ik herkende mijzelf er helemaal in. Ik had het zomaar zelf geschreven kunnen hebben.

5. De toets afgelopen maandag ging goed en ik heb ‘m ook gehaald. Er staat altijd een nakijk tijd van 4 weken, maar tot nu toe heb ik altijd binnen een week de uitslag gekregen. Heel fijn, want nu kan ik weer met volle moed verder met het volgende onderwerp. Ik weet heel goed dat hoge cijfers niet alles zeggen, maar ze werken wel heel motiverend.

6. Aankomende zaterdag (19 april) is het weer record store day. Ieder jaar wordt er dan muziek van de onafhankelijke platenzaak gevierd. In veel platenzaken zijn er dan optredens en er verschijnen exclusieve releases die alleen die dag verkrijgbaar zijn. Ik ben zo iemand die muziek nog op cd’s luisterd en ik vind platenzaken echt hele leuke plekken. Heerlijk vind ik het om tussen de bakken met cd’s door te struinen. Of dat je nog een cd mag luisteren in de winkel, met een koptelefoon op.  Ik weet muziek heel makkelijk te downloaden is, maar ik vind het fysieke juist zo fijn. Dat je iets hebt om vast te houden en dat je moet wachten tot je thuis bent zodat je het in de cdspeler kan stoppen. De eerste keer een cd draaien heeft voor mij altijd zo iets magisch, daar kan geen download tegenop.

7. De vakantie voorpret is begonnen! Vandaag gaan we de vlucht boeken. Ik ben al heel lang niet meer op vakantie geweest, als in, langer dan vier dagen ofzo. We gaan een rondreis doen door de Baltische staten. Ik wilde daar al heel lang een keer naar toe en ik heb er echt superveel zin in om onze reis te gaan plannen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s