Broccoli quiche

Ten eerste, broccoli is dus echt zo’n woord waarvan ik altijd de spelling moet checken…

Ik maakte deze quiche toen ik een tijdje geleden bij m’n ouders was. Dan wordt er fijn voor je gekookt dacht ik. Maar nee hoor, moest ik alsnog zelf aan de slag. Gelukkig vind ik het leuk om te doen en helemaal niet erg hoor, mam!

Dit is echt zo’n quiche waarbij ik pas in de winkel kijk wat ik er in zal stoppen. Ik had zin in broccoli en de rest zijn gewoon dingen die mij er wel lekker bij leken. Ik heb toen niet opgeschreven wat ik er in had gedaan, dus ik hoop dat ik het goed heb onthouden. Op zich zijn de hoeveelheden meer richtlijnen. Als je wat meer of minder hebt van iets, maakt het echt niet zo veel uit.

Dit heb je nodig:

  • Bladerdeeg, ongeveer 7/8 vellen. Of je maakt het zelf.
  • 500 gr broccoli
  • een handje polenta of couscous
  • 75 gr cashewnoten
  • 200 gr brie
  • 4 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 50 gr geraspte oude kaas
  • 1 tl kerriepoeder
  • peper en zout

En een springvorm van 24 cm.

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 ° c (180 voor een hetelucht oven)

Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze daarna om in koud water. Zo blijfen ze mooi groen.

Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Als je losse vellen gebruikt is het een beetje puzzelen, zoals je ook wel op foto kan zien. Strooi wat couscous of polenta over de bodem. Dit zorgt ervoor dat het vocht wordt opgenomen en de bodem goed gaar kan bakken.

Verdeel ongeveer de helft van de broccoli over de bodem en strooi hierover de helft van de cashewnoten . Snijd de brie in blokjes en verdeel deze over de broccoli. Doe er dan de rest van de broccoli en de cashewnoten over.

Klop de eieren los met de slagroom, de helft van de geraspte kaas, kerriepoeder, een beetje zout en flink wat gemalen peper. Giet dit mengsel over de broccoli. Strooi de rest van de geraspte kaas over de quiche.

Zet de quiche in de oven en bak het in ongeveer 45 minuten mooi goudbruin.

Eet smakelijk!

Een jaar geleden:
Quiche met gekarameliseerde knoflook en geitenkaas

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s