Gebakje uit een pakje: Koopmans Oud-Hollandse Cake en Koek

 

Welkom bij de eerste Gebakje uit een pakje! (Ik ben best trots op die naam.) Ik zag deze Oud-Hollandse Cake & Koek van Koopmans al vaker voorbij komen. Nou zeggen ze wel dat het Oud-Hollands is, maar ik  heb er echt nog nooit van gehoord. Ik ben ook nog niet zo heel oud, dus misschien ligt het daar aan. Ik was wel heel nieuwsgierig, dus ik ging het eens proberen.

Dit heb je nodig:

Boter en eieren dus.

En dit zit er al in:

Voornamelijk suiker en bloem dus. De emulgatoren zijn er voor om het deeg beter te laten mengen en met de rijsmiddelen wordt gewoon bakpoeder bedoeld. Wat ze nou met aroma’s bedoelen weet ik nog steeds niet helemaal.

En zo maak je het:

Ik heb deze instructies precies gevolgd.

Stap 3. De koekbodem mix met de boter en water.

Stap 4. Mengen met een mixer.

Stap 5, 6 en 7. Het deeg kneden en in de vorm drukken.

Stap 8. De boter romig kloppen.

Stap 9. De cakemix en de eieren toevoegen.

Stap 10. Alles tot een luchtig beslag kloppen.

Stap 11. Het beslag over de cakevorm verdelen.

Stap 12 en 13. Bakken en af laten koelen.

Het eindresultaat. Ik vind het echt heel leuk dat de cake er precies uit ziet zoals op de verpakking. De smaak vind ik niet zo heel denderend. Het is een beetje flauw. Ik keek nog eens goed op de verpakkingen en er zit inderdaad ook geen zout bij de ingrediënten van de cake en dit gebruik ik altijd bij het bakken, ook bij zoete gerechten. Zout werkt namelijk als een smaakversterker. En als ik een cake maak doe ik er vaak nog een smaakje bij zoals vanille of citroen. Het koek gedeelte smaakt nog het meest naar speculaasbrokken, maar ik kan niet zeggen dat het een nou echt iets toevoegt  aan het ander. Het is gewoon een beetje saai eerlijk gezegd.

Het eindoordeel!

Dit vond ik leuk:

  • Je kunt meteen in de winkel zien wat je allemaal nodig hebt en je hoeft dus niet van te voren op te zoeken wat je nodig hebt.
  • De instructies zijn duidelijk
  • Het resultaat is precies zoals op het plaatje.
  • Als je niet vaak bakt hoef je geen ingrediënten te halen die je toch niet vaak gebruikt. Dus geen hele pak bloem, waarvan je maar een klein deel nodig hebt.

Dit vond ik minder leuk:

  • Als je juist wel vaak bakt, heb je de ingrediënten vaak al wel in huis.
  • Er zitten ingrediënten in die niet echt nodig zijn zoals de emugaltoren, of die onduidelijk zijn zoals aroma’s.
  • De smaak is niet zo heel bijzonder.

Deze bakmix kost 1,79 en is verkrijgbaar bij de meeste supermarkten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s