Zeven Zaken op Zondag #2

1. Het was weer tijd voor de belastingaangifte. Dan moet ik altijd denken aan de eerste aflevering van Black Books, waar Bernard ook belastingaangifte gaat doen. Zulk herkenbaar uitstelgedrag (niet alleen toepasbaar op belastingaangifte..) Hier kun je de hele scene zien.

2. Deze week ben ik naar de film Hartenstraat geweest. Wat een leuke film is dat! Ik kijk niet heel vaak films van dit genre, maar voor zo af en toe is het heel vermakelijk.   Ik heb zo moeten lachen, vooral om de hele ironische rol van Thomas en de hysterische Mara, gespeeld door Georgina Verbaan.

3. Vrijdag ging ik bij een vriendin eten, die ik ken van m’n studententijd. Ik zie haar niet zo heel vaak omdat ze verder weg woont en het niet altijd mee valt een datum te prikken waarop we allebei kunnen. Nu had ze mij en nog een andere studievriendin uitgenodigd om bij haar te komen eten. We hebben heerlijk gegeten en nog even lekker bij kunnen kletsen. En ze had leuk nieuws, want ze is in verwachting van haar eerste kind!

4. Dit weekend moest ik veel leren en omdat m’n huisgenoot logees kreeg, ging ik dit maar bij m’n ouders thuis doen. Ook maar gelijk een afspraak bij de kapper gemaakt. Ik ga nog altijd naar dezelfde kapper bij m’n ouders in het dorp. Deze hanteert nog normale prijzen en ik loop er altijd tevreden weg. Ik heb wel eens andere kappers geprobeerd, maar dan had ik vaak echt het idee of er eigenlijk niet zo veel aan gedaan was ofzo. Ik heb best makkelijk haar, als in, het zit snel goed. Maar ik heb wel dode puntjes en droog haar. Dus nu ziet het er weer gezond uit en kan ik er weer even tegenaan.

5. M’n zus kwam vandaag ook naar m’n ouders en m’n vader vroeg van de week al wat we wilden eten zondag. “Pannekoeken!” riep ik meteen. Dus gaan we vandaag naar pannenkoekenrestaurant Den Tol. Dit pannenkoekenrestaurant is meer gericht op volwassenen, en niet op kinderen, zoals bij de meeste pannenkoekenrestaurants. (Hoewel ze vast ook wel kleurplaten hebben..). Ik schrijf dit voor dat we gaan, maar ik weet nu al welke pannenkoek ik ga nemen. Ik hou altijd van nieuwe dingen proberen, maar met pannenkoeken ben ik nooit zo heel avontuurlijk. Ik neem er een met spek en appel. Want dat is lekker zout, en ook een beetje fris. En dan gaat er natuurlijk stroop overheen, want dat is ten eerste lekker, en ten tweede is zo’n potje stroop met een lepel erin altijd zo leuk. Ik heb er nu al zin in! (Misschien hebben ze nog wel iets heel anders op het menu staan wat ik heel graag wil proberen, maar ik weet bijna zeker dat ik toch voor het oude vertrouwde ga.)

6. Ik zag van de week in de supermarkt weer de eerste rabarber liggen. Zo blij word ik daar altijd van! Die mooie roze rode stengels. Gek ben ik er op! Ik vind het heerlijk in toetjes en gebak en ik heb het ook meteen meegenomen. Verwacht dus binnenkort weer een recept met rabarber!

7. Wat een heerlijk weer hebben we toch! Ik heb er dit weekend toch nog een beetje van kunnen genieten door buiten in de tuin te gaan leren. Voor de rest van de week zijn de voorspellingen ook goed. Dan ben ik altijd heel blij dat ik niet op een kantoor werk! Ik hoop dat jullie ook tijd vinden om van deze zon te kunnen genieten.

 

Een hele fijne week!g

Een jaar geleden:
Hot Cross Buns
 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s