Taartjesdag bij Dophert

(We hadden ook taart, die komt zo!)

Deze keer gingen we naar Dophert.  Ik was er nog niet mee bekend, maar een beetje research leerde mij dat ze van oorsprong een vegan catering bedrijf zijn en sinds februari een lunchroom hebben geopend aan de Spaarndammerstraat.

De eerste indruk is goed. Bij binnenkomst is aan de rechterkant de toonbank, waar de taarten staan. Achter is een open keuken. Het zitgedeelte is boven. Wat aan de ene kant betekent dat het dus niet echt fijn is voor mensen die slecht ter been zijn, maar aan de andere kant wordt het dan wel wat rustiger. De zaak opent heel open en licht.

De taartjes: Hier komen we natuurlijk voor! Ik was hier heel benieuwd naar want mijn ervaringen met vegan taartjes zijn heel wisselend. We namen de peanutbutter chocolate brownie en de mokkataart.

De peanut butter chocolate brownie smaakte vooral naar pindakaas, en was helaas niet heel erg brownie achtig. Hij was superlekker, maar ze konden het denk ik beter cake noemen, en de chocolade smaak mocht wel wat sterker.

De mokkataart smaakte ook niet echt naar mokka, het was meer een nougatientje, maar hij was echt zoooo lekker. Bij allebei de taartjes had ik totaal niet het idee dat ik iets vegans aan het eten was. Soms smaakt het dan ook echt heel gezond ofzo, maar dat was hier helemaal niet. Ze smaakten allebei heerlijk slecht! Ik vond het ook heel fijn dat ze echt huisgemaakt waren en dat ze echt proberen iets origineels te bieden, in plaats van veilige keuzes.

We hadden trouwens ook twee sapjes besteld. Een groene: met spinazie, appel, banaan en munt geloof ik. Ze noemde het Het groene monster, maar daar vond ik helaas niet veel spannends aan. De andere was met rauwe cacao, kersen en kokos. En deze was echt superlekker. Hij smaakte naar chocola, maar dan wel heel fris.

De sfeer: Het ziet er heel leuk uit, met aandacht voor details. Er hangt mooie kunst aan de muur en er zijn veel leuke kleine dingetjes te ontdekken, zoals de mooie lampen. Het is ruim opgezet, zodat je niet het idee hebt dat je met de buren aan een tafel zit.

De bediening: De twee vrouwen die er werkten zijn ook de dames die het hebben opgezet. Je merkt dat ze heel enthousiast zijn, graag advies geven en echt een hart voor de zaak hebben.

Dus: Een superhippe tent, met heerlijke taart. Ook als non-vegan heb ik hier heel erg van genoten en zou ik er zeker nog een keer naar toe gaan. De lunchopties zagen er ook goed uit, en als ze net zo lekker zijn als de taart en de sapjes zal ik zeker niet teleurgesteld worden.

Ps. Ik moest van Nynke even vermelden dat we ook cappuchino hebben gehad, met amandelmelk. Dat proefde je en het was heel lekker! Bij alle soorten dranken waarin melk gebruik werd kon je trouwens kiezen tussen soja-, amandel- of havermelk.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s