Kaaskoekjes met zoete aardapel

Echt zo’n snaaikoekje is dit, weer eens wat anders dan een zak chips.

Dit heb je nodig (voor een heleboel koekjes):

  • 100 gr volkorenbloem
  • ½ tl zout
  • snufje peper
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 tl rozemarijn
  • 50 gr koude boter, in blokjes
  • 100 gr geraspte kaas
  • 100 gr zoete aardappel, gepureerd *
  • 2 el melk

*Was een zoete aardappel, prik de schil een aantal keer in en bak het in een oven van 175 ° c, voor ongveer een uur, tot het gaar is. Haal dan de schil eraf en prak het met een vork fijn.  Dit recept is ideaal als je restjes hebt!

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 ° c (155 voor een heteluchtoven)

Roer de bloem, zout, peper, paprikapoeder en rozemarijn door elkaar. Voeg de boter toe en wrijf deze door de bloem tot het kruimelig wordt.  Meng er dan de geraspte kaas door. Doe de zoete aardappel erbij en de melk en meng tot het een samenhangend deeg vormt. Vorm er een schijf van, pak het in plastic folie en laat het een half uurtje chillen in de koelkast.

Bestuif je aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer een halve cm. Je hoeft dit niet in een keer te doen, ligt er aan hoe groot je aanrecht is. Steek er dan met een kleine steker vormpjes uit. Wij hadden hartjes van ongeveer 2 cm, maar je kunt ook rondjes doen, of er vierkantjes van snijden. Leg ze dan op een vel bakpapier op de bakplaat. Je kunt ze dicht bij elkaar leggen, want ze zullen niet meer uitzetten tijdens het bakken. Bak ze voor ongeveer 15 minuten tot ze mooi gekleurd zijn.

Eet smakelijk!

Dit recept komt van www.completelydelicious.com
Een jaar geleden:
Huisgemaakte baileys
 

Ps. Ik ben van plan wat regelmatiger op deze blog te posten, zodat je beter weet wat je kunt verwachten. Ik ga proberen iedere donderdag een recept te plaatsen en iedere maandag een andere, meestal bakgerelateerde post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s