Taartjesdag bij Anne&Max

Een paar maanden geleden kwam ik met een paar Amsterdamse vriendinnen op het idee om ongeveer eens in de maand een taartjesdag te houden.  Op een zondagmiddag spreken we dan af bij een caféetje/lunchroom/bakkerij/net wat, om bij te kletsen, maar ook om taartjes te proeven!  Iedere maand ergens anders.

We hebben dus al een aantal taartjesdagen gehad, maar het leek me ook leuk om er over te gaan bloggen. Afgelopen zondag waren we bij Anne & Max.

De eerste indruk:  Oei, druk!  Er was helemaal geen plek vrij, daar ging ons mooie taartjesdag idee.. We moesten ongeveer 15 minuten wachten op een tafel. Het personeel hield ook goed in de gaten of er een plek voor ons vrij kwam, dus dat was wel  heel fijn. En terwijl we wachtten konden we eens goed alle taarten in de vitrine bekijken, die er zeer lekker uitzagen. De broodjes, die we op borden voorbij zagen komen, zagen er ook heerlijk uit, maar die hebben we niet geproefd.

De taartjes: Op de foto zie je onze keuze. Van linksboven met de klok mee: Rabarber-peren taart, carrotcake, witte chocoladetaart en maple pecan shortcake. Ze zagen er allemaal huisgemaakt uit, zonder al te veel poespas, wat ik altijd heel fijn vind. We bestellen altijd vier verschillende taartjes, zodat we van elkaar kunnen proeven.

Rabarber-perentaart: Deze vond ik heel fris en fruitig, wat naast de andere taarten wel een lekkere afwisseling was. Hij was bij het snijden wel een beetje hard.

Carrotcake: Deze vond ik lekker, maar niet heel bijzonder. Een carrotcake is voor mij altijd een beetje de veilige keus, omdat dat altijd wel lekker is. Deze was ook goed, maar niet de beste die ik ooit heb gehad.

Witte chocolade taart: Het eerste wat we allemaal zeiden bij deze taart was: ooh, zacht. Hij was veel luchtiger dan wat je van een chocoladetaart zou verwachten. Hij was lekker, maar het voelde ook heel vreemd. Bijna of er iets niet klopte, zo luchtig was het.

Maple-pecan shortcake: Dit was mijn lievelings. Een laag stevige caramel met daarin koek en noten en erboven op een laag chocola. Het smaakte gewoon lekker slecht voor je.

De sfeer: Misschien lag het aan de drukte, maar deze vonden we allemaal wat minder. Het was heel benauwd en de akoestiek was ook heel naar. Het was heel rumoerig en we konden elkaar bijna niet verstaan. Het was niet fijn om er even een middagje te zitten en te kletsen.  Ik weet niet hoe het is als het wat minder druk is, maar ik denk dat dat wel veel verschil maakt.

De bediening: Hier heb ik niks op aan te merken. Ze waren heel vriendelijk en behulpzaam bij het vinden van een tafel. Heel geduldig toen we na de derde keer vragen nog niet wisten wat we wilden en ondanks de drukte werden we toch heel vlot geholpen.

Dus:  Een heel leuk tentje, met lekkere taartjes en fijne bediening. Ga er alleen niet naar toe op een zondagmiddag.

http://www.annemax.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s