Brownie koekjes

Dit is weer eens een smitten kitchen recept. Een recept waar je misschien niet meteen naar kijkt. Zo’n simpel chocoladekoekje.  Maar ja, het was blijkbaar toch wel goed genoeg voor het kookboek. En aangezien de schrijfster haar recepten altijd eindeloos probeert en bijschaaft, zal het ook wel de moeite waard zijn.

Dus toch maar eens proberen. Deze koekjes vallen echt in de categorie simpel maar geniaal. Ze smaken dus echt naar brownies, maar dan in koekjes vorm.

Dit heb je nodig (voor 30-35 koekjes):

  • 125 gr boter
  • 150 gr suiker
  • 1 ei
  • ½ tl vanille extractt
  • 200 gr bloem
  • 30 gr cacao
  • ½ tl zout
  • ¼ tl bakpoeder

En zo maak je ze:

Meng  de boter met de suiker met een elektrische mixer tot het een licht en romig mengsel is. Mix het ei er door en het vanille extract. Meng de bloem, cacao, zout en bakpoeder door elkaar en zeef deze in het boter/suiker mengsel. Roer het goed door elkaar.  Pak het deeg in in plastic folie en zet het voor minstens een uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 ° c/ 160 ° c voor een hetelucht oven. Bestuif je aanrecht met bloem en rol hier het deeg op uit tot een dikte van ongeveer 0,5 cm.  Steek ze uit met vormpjes van ongeveer 5 cm doorsnede. Je mag natuurlijk ook andere vormen gebruiken dan rondjes. Bak ze voor ongeveer 10 minuten, tot de randjes stevig zijn en het midden een beetje is gerezen en nog een beetje zacht aanvoelt. Laat ze afkoelen op een rooster.

Een jaar geleden:
Peanut butter cookies
Cheesecake brownies
Vanille extract
Pitabroodjes
Chocolate chip cookies
Appelkruimelkoek

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s