Pompoentaart met cheesecake

Oh jongens, ik loop achter! Zit ik hier al lekker m’n kookboeken door te bladeren en het internet af te struinen voor de lekkerste kerstbaksels, terwijl ik jullie nog steeds moet vertellen over deze overheerlijke pompoencheesecake die ik met Halloween heb gemaakt. Dat is bijna twee maanden geleden! Hup, aan de slag dus! (Wat ik met kerst bak zien jullie dus waarschijnlijk zo rond Pasen..)

Het recept komt uit The Smitten Kitchen Cookbook, die ik voor m’n verjaardag kreeg. Dit recept was het eerste recept dat ik zag dat ik meteen wilde maken. Nou ben ik wel in oktober jarig, wanneer er pompoenen in overvloed zijn, dus dat heeft er misschien ook wel wat mee te maken. Maar hij zag er zo lekker uit. Ik vind pompoen echt superlekker, zowel in hartige als zoete gerechten. En dan ook nog het toverwoord cheesecake erbij..

Dit heb je nodig:

Voor de korst:

 • 200 gr koekjes (bijvoorbeeld speculaasjes)
 • 50 gr boter, gesmolten

Voor het cheesecake beslag:

 • 115 gr roomkaas
 • 3 el suiker
 • 1 eidooier

Voor het pompoen beslag:

 • 1 ei
 • 1 eiwit
 • 300 gr pompoenvlees, gaar gekookt en gepureerd
 • 50 gr suiker
 • 50 gr bruine basterdsuiker
 • ½ tl zout
 • 1 tl gemalen kaneel
 • ½ tl gemberpoeder
 • mespuntje gemalen kruidnagel
 • mespuntje gemalen nootmuskaat
 • 250 ml slagroom

En een taartvorm van 23 cm, met losse bodem.

En zo maak je het:

Warm de oven voor op 220 ° c (200 ° c voor een hetelucht oven)

Maak de koekjes fijn. Als je een keukenmachine hebt gaat het daarmee het snelst. Maar anders werkt een deegroller ook prima. Roer er de gesmolten boter door en druk dit mengsel goed op de bodem en rand van je vorm.  Met een mok of glas kun je goed de kruimels tegen de rand aanduwen. Zet de vorm op een bakplaat en ga verder met de rest van de taart.

Voor het cheesecake beslag roer je eerste de roomkaas goed zacht. Roer er daarna de suiker en eidooier door. Je kunt dit het beste doen met een houten lepel, of een pannenlikker. Als ik roomkaas meng met een elektrische mixer gebeurt het vaak dat het een beetje gaat schiften en heel dun wordt.

Voor het pompoen beslag klop je het ei en eiwit los in een grote kom. Meng er de pompoenpuree  door, samen met de suiker, zout en specerijen. Mix er als laatste beetje bij beetje de slagroom door. Giet dit mengsel in de taartkorst.

Schep kleine hoopjes van het cheesecake beslag in het pompoen beslag.  Met een sateprikker kun je er voorzichtig door heen roeren voor een gemarmerd effect. Pas wel op dat je niet door de bodem prikt. Bak het in de oven voor 10 minuten, verlaag dan de temperatuur tot 180 ° (160 ° c hetelucht) en bak nog eens 30-40 minuten, tot de taart klaar is. Hij zal nog wel wat opstijven als hij afkoelt, maar hij moet ook weer niet nog superwiebelig zijn.

Laat het volledig afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.

Een jaar geleden:
Aardappel tarte tatin
Bizcochos Borrachos
Snickerdoodles

2 gedachtes over “Pompoentaart met cheesecake

 1. Hoi Marcella, Net je krentenbrood met spijs gemaakt, wat is tie lekker zeg, bedankt voor je recepten. Ga deze taart zeker ook proberen, groet Karla

  Verstuurd vanaf mijn iPad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s