Crackers

En ineens waren er weer twee weken voorbij. Wat gaat de tijd toch snel!  Ondertussen naar 3 concertjes geweest. Ja, zo heb je maanden niets en dan ineens 3 in een maand! Drie hele verschillende artiesten, en had je mij een jaar geleden verteld dat ik Panic! At the disco het leukste concert zou vinden zou ik je echt voor gek hebben verklaard. Maar toch was het zo. Hoewel ik stiekem het voorprogramma nog leuker vond. Zoals altijd wil ik na elk concert naar meer meer meer concertjes en ging ik gelijk een concertagenda samenstellen, maar toen ging m’n laptop kapot en moest ik een nieuwe kopen en had ik eigenlijk geen geld meer voor concertjes. Gelukkig zijn de meeste leuke concertjes pas vanaf februari ofzo. Dus mensen die op mijn concertagenda mailinglist staan: Geen zorgen, hij komt er aan!

Nu verder naar die misvormde dingen die je boven op de foto ziet. Oh nee, niet misvormd, maar rustiek. Als je het mij vraagt is rustiek gewoon wat mensen zeggen als ze niet netjes kunnen werken. Dan noemen ze het rustiek, of speels.  Gelukkig gaat het er nu niet zo om hoe het eruit ziet, maar hoe het smaakt. En wat dat betreft is het precies zoals ik wil.  Een dunne, knapperige cracker, met verrassend veel smaak.

Kijk, op de volgende foto kun je nog beter zien hoe rustiek ze zijn.

Dit heb je nodig (Voor ongeveer 16 stuks)

  • 250 gr roggebloem
  • 1 tl suiker
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 25 gr boter, in klein blokjes gesneden
  • 150 ml koude melk

En zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 200 ° c/180 ° c hetelucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar. Wrijf de boter door het bloemmengsel tot het is opgenomen. Giet de melk erbij en meng het tot een deeg. Het zal in het begin nogal plakkerig aanvoelen, maar de roggebloem zal het vocht opnemen en dan kan je er beter mee werken.

Nu moet je het deeg superdun uitrollen. Het makkelijkste is om elke keer een stukje deeg te pakken van ongeveer 25 gram, je aanrecht goed met bloem te bestuiven en dan het stukje deeg uitrollen. Dit gaat makkelijker dan je zult denken. Afhankelijk van hoe groot je oven is kun je ongeveer 2 of 3 crackers kwijt op een bakplaat. Bak ze voor ongeveer 8-10 minuten, tot de randjes beginnen te kleuren. Leg ze op een rooster en bak dan de volgende crackers, tot het deeg op is.

Dit recept komt uit Short & Sweet van Dan Lepard.

Een jaar geleden:

Gevulde speculaas
Sneeuwkoekjes
Kaneelbroodjes
Gemberkoekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s