Butterscotch koekjes

Het nieuwe Arcade Fire album is uit sinds vrijdag en hij staat sindsdien hier op continue repeat. Wat een fijn, fijn dansbaar album.  Ik wil er de hele dag naar luisteren. Ik was vandaag zelfs bijna te laat op mijn werk omdat ik toch nog  één keertje Afterlife (mijn lievelings op het moment) wilde luisteren.   Gelukkig is bakken en muziek luisteren heel goed te combineren, dus kan ik dat gewoon blijven doen.  En aangezien dit toch een bakblog is en geen muziekblog, zal ik er verder niet te veel over uitwijden. Bovendien kan ik mijn blijheid toch niet zo goed verwoorden, maar geloof me, ik word hier heel gelukkig van.

Deze koekjes zijn trouwens zo simpel en lekker. Dat heb ik wel zo verteld. Echt een goed recept voor als je binnen nu en een half uur koekjes wilt eten.

Dit heb je nodig:

  • 100 gr boter
  • 200 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei, losgeklopt
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel (of 300 gr bloem met 3 tl bakpoeder)
  • ½ tl zout

(Zie je, de verhoudingen van de ingrediënten zijn al makkelijk te onthouden.)

En zo maak je ze:

Verwarm de oven op 180 °c  (160 °c hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de suiker en vanille extract toe. Laat de suiker een beetje oplossen. Haal het pannetje van het vuur en laat het een beetje afkoelen. Roer er dan vlug het ei doorheen.

Roer het zout door het bakmeel en giet hier het boter/suiker/ei mengsel bij. Kneed het door tot je een deeg krijgt. Rol het uit tot een lap van ongeveer 1 cm dikte. Steek met een ronde steker van ongeveer 5 cm koekjes uit en leg deze op de bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten goudbruin.

That’s it. Supersimpel.

Hebben we mooi tijd over voor een liedje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s