Lemon Curd koekjes

Vorige keer gaf ik een recept voor lemon curd. Nu een koekje waarbij je die mooi kunt gebruiken. Je spreid een mengsel van lemon curd, room en havervlokken uit over een zanddeegkoekje. Na het bakken krijg je een lekker bros koekje met daarop een beetje een taai laagje. Heel lekker als je eens een keer iets anders wilt!

Dit recept is trouwens van Dan Lepard. Die op het moment jureerd bij The Great Australian Bake Off. GABO komt helaas al weer bijna aan z’n eind, aanstaande dinsdag is de finale! Mijn favoriete van het begin, Maria, zit er nog steeds in, dus ik hoop dat ze wint! Als je het nog niet hebt gezien, raad ik je zeker aan om het eens te kijken. Niet alleen vanwege geweldige baksels en om inspiratie op te doen. Maar vooral ook om de misbaksels, en hele vreemde figuren. Die Ozzies zijn echt een beetje gek!

Dit heb je nodig:

  • 50 gr havervlokken
  • 50 ml slagroom
  • 100 gr lemon curd
  • 150 gr boter
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • rasp van 1 citroen
  • 225 gr bloem
  • 3 el maizena

En zo maak je het:

Meng de havervlokken, slagroom en lemon curd door elkaar in een kom. Dek de kom af en laat het staan terwijl je verder gaat met de rest van de ingrediënten.  Roer de boter zacht met de suiker en citroenrasp, tot het romig en luchtig is. Roer er de bloem en maizena door.  Pak het deeg in plastic folie en leg het in de koelkast om op te stijven.

Verwarm de oven voor op 175 ° c.  Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Haal het deeg uit de koelkast en draai hier bolletjes van, ongeveer ten grootte van een walnoot. Leg ze op de bakplaat, ongeveer 5 cm van elkaar,  en druk ze een beetje plat.  Als ze een beetje kapotscheuren aan de randjes kun je het deeg weer een beetje bij elkaar duwen, maar het is niet zo erg. Smeer een eetlepel van je haver-lemon curd mengsel over elk koekje. Bak de koekjes voor ongeveer 20 minuten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s