Frambozen cheesecakebrownie

 

Weet je nog de cheesecake brownies? En hoe geweldig die waren? Nou, dit zijn dus cheesecake brownies level up.  Net als je denkt dat iets niet beter kan, komt The Hummingbird Bakery met het geweldige idee om een frambozen room bovenop hun cheesecake brownies te smeren. Geniaal.

Dit heb je nodig:

Voor de brownie:

 • 200 gr pure chocola, in stukjes gehakt
 • 200 gr boter
 • 250 gr poedersuiker
 • 3 eieren
 • 110 bloem

Voor de cheesecake

 • 370 gr roomkaas (eigenlijke recept zegt 400 gr, maar die kuipjes van de philadelphia zijn nou eenmaal 185 gr)
 • 150 gr poedersuiker
 • ½ tl vanille extract
 • 2 eieren

Voor de frambozentopping

 • 250 ml slagroom
 • 50 gr poedersuiker
 • 150 gr frambozen, plus extra om te decoreren.
 • Een zakje klopfix als je de brownie langer laat staan.

En een bakblik van ongeveer 33 x 23 x 5 cm.

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 ° c en bekleed het bakblik met bakpapier.

Begin met het maken van de brownie. Doe de chocola in een kommetje en zet deze boven een pan met kokend water. Laat de chocola zo au bain marie smelten. Mix ondertussen de boter met de suiker tot deze zacht en romig is. Voeg de eieren één voor één toe tot ze goed zijn opgenomen. Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot alles goed vermengd is. Giet er als laatste de gesmolten chocola bij en roer alles goed door elkaar. Smeer het uit in het bakblik.

Ga nu verder met de cheesecake laag. Doe de roomkaas samen met de suiker en vanille extract in een kom en roer deze met een spatel of houten lepel goed door elkaar. Voeg al roerende één voor één de eieren toe en ga door met roeren tot je een romig en egaal mengsel krijgt. Wees wel voorzichtig, als je te veel roert kan het mengsel gaan schiften, daarom raad ik aan met een spatel te roeren en niet met een elektrische mixer.  Giet dit mengsel over de brownie en smeer het uit.

Je weet gewoon dat dit lekker gaat worden.

Zet het bakblik in de oven en bak voor ongeveer 30-40 minuten tot de cheesecake stevig aanvoelt en het aan de randjes een beetje begint te kleuren. Laat het helemaal afkoelen en zet het daarna voor minstens 2 uur in de koelkast.

Als de cheesecake brownie helemaal koud is kun je de frambozenlaag maken. Klop hiervoor de slagroom met de suiker stijf. Als je de brownie langer dan ongeveer een dag laat staan kun je eventueel een zakje klopfix toevoegen, zodat de slagroom niet dun wordt in de koelkast. Spatel als laatste de frambozen erdoor. Dit kun je best grof doen, zodat de frambozen een beetje stuk gaan. Smeer dit over de brownie uit en decoreer met nog meer frambozen. Het is makkelijk om de brownie eerst in stukjes te snijden en dan pas de frambozen er op te doen, zodat je niet door de frambozen heen hoeft te snijden.

De frambozen op de foto’s komen van frambozen pluktuin Ooijs Moois.

Een gedachte over “Frambozen cheesecakebrownie

 1. Pingback: Ik bak er iets van

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s