Misbaksels

Vaak hoor ik vrienden zeggen dat ze nooit iets bakken omdat ze bang zijn dat het mislukt. En dan zeggen ze: Als jij iets maakt, lukt het altijd!  Nee hoor, natuurlijk lukt het niet altijd, maar dan krijg je het gewoon niet zo snel te zien. Waarom zou ik een recept geven van iets wat mislukt? Misbaksels variëren bij mij van: “meh.. niet zo lekker als ik had verwacht” tot “Er zit toch echt alleen boter, bloem, eieren en suiker in, hoe het resultaat dan zo monsterlijk zijn?!”

Mijn laatste misbaksel valt in de categorie: Moet je maar niet zo eigenwijs zijn. “Wees voorzichtig!” stond er in het recept. “Laat de cake eerst helemaal  afkoelen, voor je het uit de vorm haalt.” stond er. “Deze cake is erg fragiel!” stond er.  Jaja, dat zal wel dacht ik. Zoveel geduld heb ik niet. En hoppa, de cake werd gewoon meteen uit de vorm gemikt. Alleen toen ik hem weer terug in de vorm deed, zat er ineens een gat in. Oeps!

Dus voor diegene die een beetje bang zijn voor bakken: Probeer het gewoon eens. Begin met iets makkelijks. Als het niet lukt, ach, probeer het dan nog eens.   Hoe vaker je het doet, hoe beter je wordt.  En als er in een recept nadrukkelijk staat dat je voorzichtig moet doen, doe dat dan ook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s