Sauzijcenbroodjes

Dit is weer zo’n recept wat misschien wat langer duurt om te maken. Maar toch verras ik mezelf er dan stiekem elke keer weer mee als het zo goed lukt . Vervolgens duw  iedereen een broodje onder z’n neus  (of ze nou willen of niet), zodat ze met eigen ogen kunnen zien dat het deeg zo mooi bladert en zo lekker knapperig is.  Kun je ze ook met kant en klaar bladerdeeg maken? Vast wel, maar dat is lang niet zo bevredigend, en dus minder leuk.

Dit heb je nodig:

  • 250 gr bloem
  • 1 tl gedroogde chilli stukjes
  • 3 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 225 gr ijskoude boter, in blokjes van 1 cm.
  • 150 ml koude melk
  • 500 gr worstjes*
  • 1 ei, losgeklopt

*Worstjes zijn vaak al op smaak gebracht met zout en andere smaakmakers, maar je kunt hier natuurlijk nog aan toevoegen wat je zelf lekker vindt.

Maak het deeg door de bloem, paprika, chilli, zout, bakpoeder en boter door elkaar te roeren en vervolgens met de melk er een klonterig deeg van te maken (je hoeft het niet te kneden, de boter blijft in stukjes.) Rol uit, vouw en koel het deeg volgens het snelle bladerdeeg principe.

Verwarm de oven voor op 200 c. Rol je deeg uit tot een lap van 30 x 45 cm en snijd het in drieën, zodat je drie stukken van 30 x 15 cm krijgt. Haal de worst uit hun velletjes, kneed het door elkaar en voeg eventueel nog wat smaakmakers naar keuze toe. Verdeel de worst in drieën en maak er repen van 30 cm van. Leg de repen worst op je velletjes deeg en vouw het deeg om de worst heen, plak de naad met een beetje water vast. Snijd de saucijzenbroodjes in de grootte die jij wil (ik heb er 12 gemaakt) en leg ze met de naad naar beneden op een bakplaat. Bestrijk ze met het losgeklopt ei en snijd de bovenkant in. Bak ze voor ongeveer 40 minuten.

Dit recept komt uit Short & Sweet van Dan Lepard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s