White chocolate cheesecake

Dit is een taart die ik zo’n 7 jaar geleden voor het eerst proefde. Ik vond het toen al geniaal en nu is het nog steeds een van mijn favorieten.  Ik vind de scherpe, zoetzure smaak van de frambozen heel lekker bij de romige, zachte cheesecake, maar in het originele recept zaten er geen frambozen bij, dus die kun je ook weglaten als je er niet van houdt.

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 200 gr tarwekoekjes
  • 80 gr boter

Voor de vulling:

  • 350 gr witte chocolade van goede kwaliteit
  • 125 ml slagroom
  • 700 gr roomkaas (bijvoorbeeld philadelphia)
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • 4 eieren.

Voor de topping (optioneel):

  • doosje diepvriesframbozen, of verse als ze in het seizoen zijn
  • 1 tl maizena, tot een papje geroerd met wat water

En een springvorm van 24 cm, ingevet en bekleed met bakpapier.

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180  c.

Begin met het maken van de bodem. Maal de koekjes tot fijne kruimels. Dit kan in een keukenmachine, of als je die niet hebt, door ze in een diepvrieszak te doen en er met een deegroller op te meppen. Zorg er wel voor dat de koekjes echt fijn zijn, anders krijg je een bodem  die snel uit elkaar valt (zoals in de foto..ik was weer te ongeduldig.) Smelt de boter en roer deze door de koekjes. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan. Zet de bodem voor 5 minuten in de oven en verlaag daarna de temperatuur tot 150 c.

Ga nu verder met de vulling. Zet een hittebestendige kom op een pannetje met kokend water en verwarm hier in de chocola met slagroom. Blijf roeren tot de chocola is gesmolten, haal het van het vuur af en laat het afkoelen.

Roer de suiker door de roomkaas tot het een romig mengsel is. Voeg één voor één de eieren toe, roer alles goed door na elk ei. Spatel als laatste de chocola door de roomkaas.

Giet dit mengsel in de springvorm en bak de taart voor ongeveer 75 minuten.

Als de taart aan het afkoelen is kun je verder met de topping. Als je verse frambozen hebt zou ik die er gewoon zo opleggen. Met diepvriesframbozen verwarm je die rustig aan in een pannetje tot ze helemaal ontdooit zijn en het een soort frambozensausje is geworden. Je kunt hem iets dikker maken met wat maizena. Laat het afkoelen en giet het daarna over de taart.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s