Chocolate Chip Cookies

Nomnomnom, van die koekjes zijn het.

Ik zocht op het beste chocolate chip cookie recept en volgens veel bakkers en foodblogs is dit het.  Het origineel recept kon ik niet vinden, maar blijkbaar komt het van Jacques Torres.  Gelukkig kan ik het alleen maar beamen. Ik heb al veel choc chip cookies recepten uitgeprobeerd, maar deze is echt geniaal.

Dit heb je nodig:

 • 135 gr fijne witte bloem
 • 125 gr bloem voor witbrood
 • 1 tl bakpoeder
 • 1/2 tl baksoda of zuiveringszout
 • 1 tl grof zout
 • 140 gr boter
 • 135 gr lichtbruine basterdsuiker
 • 135 gr kristalsuiker
 • 1 ei
 • 1 tl vanille extract
 • 300 gr chocolade, fijngehakt (of gebruik chocolate chips als je die kan vinden) (Ik heb 200 gr puur en 100 gr melk gebruikt.)
 • zeezout om te bestrooien

En zo maak je ze:

Zeef de twee bloemsoorten, bakpoeder, baksoda en zout samen in een kom. In een andere kom roer je de boter glad met de suikers, tot het licht en romig is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg het ei en de vanille extract toe tot deze goed zijn opgenomen. Roer het bloem mengsel erdoor tot het een deeg vormt. Spatel als laatste de chocola er door heen. Maak met een ijsbolletjes tang bolletjes deeg en leg deze op een bord. Ik krijg uit dit recept ongeveer 16 koekjes.  Dek het af met  plastic folie en leg het nu minstens 24 uur in de koelkast.

Als je klaar bent om de koekjes te bakken, verwarm je de oven voor op 175 c. Leg de ongebakken koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat, zorg ervoor dat er tenminste 5 cm ruimte tussen de koekjes zit, want ze zullen nog wat uitvloeien. Bak ze voor ongeveer 12 minuten, tot ze mooi kleuren aan de randjes. Laat ze ongeveer 10 minuten op de bakplaat afkoelen voordat je ze verder laat afkoelen op een rooster.  Ze zijn vind ik het lekkerste als ze helemaal zijn afgekoeld, maar dat is mijn smaak. Je kunt ze ook nog lauwwarm eten.

6 gedachtes over “Chocolate Chip Cookies

 1. mjammie…
  Wat is het verschil tussen fijn wit bloem en bloem voor witbrood…? Of is bloem voor witbrood te vergelijken met gebuild meel (met nog een klein beetje oorspronkelijke vezeltjes) en fijn wit bloem echt helemaal vezelvrij?

  • Bloem voor witbrood heeft wat meer vezels inderdaad, en zal vooral bij het maken van brood wat meer gluten vormen en dat is dus beter voor de structuur van het brood. Bij dit recept zou je ook gewone patentbloem kunnen gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s