Burger broodjes

Nou kreeg ik laatst een paar hele lekkere vegaburger recepten om uit te proberen, het zag er allemaal heerlijk uit. Maar hoe lekker je burger, vegetarisch of niet, ook is, met een flut grote gele M style broodje wordt het nooit iets. Dus ging ik op zoek naar het perfecte broodje. Gelukkig was de New York Times op hetzelfde idee gekomen en zij vonden het perfecte recept via restaurant Comme Ça. Ik heb het uitgeprobeerd en het is inderdaad een heerlijk broodje. Ik ben iemand die meestal het broodje laat staan omdat het zo tegenvalt in vergelijking met de rest van de burger, maar deze zijn zeker burger waardig.

Dit heb je nodig:

Genoeg voor 8 broodjes

  • 1 kopje lauw water
  • 3 el melk
  • 2 tl gedroogde gist
  • 2 1/2 el suiker
  • 2 eieren
  • 3 kopjes bloem voor witbrood
  • 1/3 kopje bloem
  • 1 1/2 teaspoons salt
  • 2 1/2 el zachte boter
  • sesamzaadjes (optioneel)

Even een kanttekening over kopjes. De amerikanen gebruiken vaak kopjes of cups als een maat. In tegenstelling tot hier waar we grammen, een gewicht, als maat gebruiken, zijn cups een inhoudsmaat. Als je dus geen maat kopjes hebt kun je het beste een litermaat gebruiken om dit af te meten. En hierbij geld dat 1 cup staat voor 240 ml. Gewoon een kwestie van je bloem afmeten in een litermaat.

En zo maak je het:

Meng de melk, water, gist en suiker en laat deze even staan. Ondertussen meng je de bloem en zout in een kom door elkaar en wrijf de boter er door heen. Voeg het water/gist mengseltje toe en 1 losgeklopt ei. Kneed door elkaar tot er een deeg ontstaat. Haal het deeg uit de kom en kneed het op het aanrecht nog 10 minuten door totdat er een soepel en elastisch deeg onstaat.  Leg het terug in de kom, dek het af met folie en laat het een uurtje rijzen.

Als het deeg is gerezen verdeel je het in 8 gelijke stukken en vorm er bolletjes van. Leg deze verspreid op een bakplaat, leg er losjes een schone theedoek over en laat ze nog eens een uurtje rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 c en zet een ovenvaste schaal met water op de bodem van de oven.

Smeer de broodjes in met het andere losgeklopte ei en bestrooi ze eventueel met sesamzaadjes.  Bak de broodjes voor ongeveer 15 minuten.

En zo zien ze er dan uit met alles erop en eraan. Verleidelijk of niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s